Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scotland Yard extinde ancheta care îl vizează pe Kevin Spacey

HapaKenya
Kevin Spacey

Serviciul de Poliţie Metropolitană din Londra (Scotland Yard) a reţinut o a doua acuzaţie de agresiune sexuală pe care a decis să o includă în ancheta care îl vizează pe actorul american Kevin Spacey, a anunţat miercuri agenţia Press Association (PA). Contactaţi de jurnaliştii francezi de la AFP, poliţiştii de la Scotland Yard au confirmat că au extins o anchetă care îl vizează pe un bărbat acuzat de agresiune sexuală, fără să dezvăluie însă identitatea acestuia, precizând că persoana în cauză nu a fost pusă sub acuzare în stadiul actual al cercetărilor.

Potrivit PA, ar fi vorba despre Kevin Spacey, care, între anii 2004 şi 2015, a fost directorul artistic de la Old Vic, un teatru din suburbia Lambeth, aflată în partea sudică a capitalei britanice. Scotland Yard afirmă că doi bărbaţi au depus plângeri împotriva aceleiaşi persoane, despre care au spus că i-a agresat sexual în acel cartier - pe unul în 2005, iar pe celălalt în 2008.

Săptămâna trecută, Old Vic a anunţat că a primit 20 de "mărturii personale" care acuză "comportamentul deplasat" al actorului Kevin Spacey. Aceste acuzaţii vizează fapte care s-ar fi petrecut până în 2013, însă cele mai multe dintre ele fac referire la presupuse acte de agresiune sexuală comise înainte de 2009.

O anchetă demarată la cererea teatrului londonez a ajuns la concluzia că "nivelul de celebritate" al actorului american şi "statutul lui din cadrul Old Vic au putut să îi împiedice pe oameni, în special pe angajaţi tineri şi pe actori tineri, să simtă că pot să vorbească despre aceste lucruri sau să ceară ajutor".

Scandalurile despre abuzurile sexuale comise de personalităţi de la Hollywood încep să se acumuleze în Statele Unite, dar şi în alte ţări ale lumii, după dezvăluirile publicate la începutul lunii octombrie de cotidianul The New York Times şi revista săptămânală The New Yorker care îl vizau pe producătorul de film Harvey Weinstein. Acest val de acuzaţii a avut deja consecinţe nefaste asupra carierei şi reputaţiei actorului Kevin Spacey, care a fost concediat de platforma Netflix din distribuţia serialului "House of Cards", conform Agerpres.

De asemenea, celebrul actor american, în vârstă de 58 de ani şi de două ori premiat cu Oscar, a fost înlocuit cu actorul canadian Christopher Plummer în următorul film al regizorului Ridley Scott, intitulat "All The Money In The World".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.