Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scotland Yard, pus pe jar de furtul unui manuscris celebru. Poliţiştii cer ajutorul fanilor din lume

Gapyear.com
harry potter

Un manuscris rar ce conţine o poveste precursoare seriei cu Harry Potter, redactat pe o carte poştală de scriitoarea britanică J.K. Rowling, a fost furat la Birmingham, iar autorităţile britanice au făcut apel la fanii din toată lumea ai seriei cu vrăjitori să ajute la găsirea documentului, informează vineri Reuters, potrivit agerpres.

Manuscrisul de 800 de cuvinte cuprinde o poveste a cărei acţiune are loc cu trei ani înainte de naşterea personajului Harry Potter. Documentul a fost vândut contra sumei de 25.000 de lire (32.152 de dolari) la o licitaţie organizată în anul 2008 şi a fost furat de pe o proprietate din Birmingham între 13 şi 24 aprilie.

INCIDENT aerian deasupra Mării Negre. Un avion spion american, INTERCEPTAT de armata rusă

''Singurele persoane care vor cumpăra acest lucru unic sunt adevăraţii fani Harry Potter. Facem apel la oricine vede sau căruia îi este oferit spre vânzare acest obiect să contacteze poliţia'', a declarat ofiţerul de poliţie Paul Jauncey de la poliţia din West Midlands.

Redactat de mână pe ambele feţe ale unei cărţi poştale format A5, documentul neintitulat înfăţişează o scenă în care protegonişti sunt Sirius Black şi James, tatăl lui Harry. Povestea începe cu cele două personaje care sunt încolţite de doi poliţişti înfuriaţi, după o urmărire în mare viteză cu motocicleta. În urma unui schimb de replici cu reprezentanţii legii, Sirius şi James, ambii adolescenţi, reuşesc să scape folosindu-se de magie.

În încheierea manuscrisului, J.K. Rowling notează că nu va continua povestea însă menţionează că redactarea ei ''a fost distractivă!''.

ALERTĂ - Explozie la Roma, lângă o clădire ONU. Mai multe maşini au fost avariate - FOTO/VIDEO

Peste 450 de milioane de exemplare din cele şapte cărţi originale ale seriei Harry Potter au fost vândute în toată lumea, acestea fiind traduse în 79 de limbi, mai arată sursa citată.

Franciza ''Harry Potter'' a adus încasări de peste 7 miliarde de dolari la nivel mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.