Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Screening pentru depistarea precoce a tuberculozei în 12 localităţi rurale din judeţul Caraş-Severin

tuberculoza

O caravană a Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucureşti va efectua, până la sfârşitul lunii martie, un screening pentru depistarea precoce a tuberculozei (TBC) în rândul populaţiei din 12 localităţi rurale din judeţul Caraş-Severin, a informat luni Instituţia Prefectului.

Caravana va asigura servicii medicale gratuite pentru sănătatea plămânilor şi depistarea tuberculozei în localităţile în care au fost înregistrate cazuri ale bolii în ultimii ani: Rusca Montană, Băuţar, Glimboca, Zorlenţu Mare, Măureni, Slatina Timiş, Armeniş, Domaşnea, Lăpuşnicu Mare, Sicheviţa, Coronini şi Socol, a precizat Prefectura Caraş-Severin, pe pagina de Facebook a instituţiei.

În acest context, Caravana Screening TB va asigura populaţiei accesul facil, aproape de casă, la consultaţiile medicale puse la dispoziţie într-un cabinet mobil. Acesta funcţionează într-o camionetă dotată cu aparatură de radiologie şi diagnostic molecular rapid, cea mai avansată metodă de identificare a infecţiei cu bacilul tuberculozei, susţin organizatorii campaniei, potrivit Agerpres.

Modul în care se va derula această campanie de screening şi beneficiile ei pentru populaţie au fost prezentate în cadrul unei întâlniri care a avut loc, luni, la Prefectura Caraş-Severin. Cu acest prilej, prefectul Ioan Dragomir a subliniat faptul că proiectul este cel mai mare de acest fel, derulat în judeţ în ultimii 30 de ani.

"Scopul caravanei este de a ajuta populaţia aflată în situaţii de risc, în special din zonele rurale, să aibă acces la serviciile medicale necesare astfel încât depistarea şi tratamentul tuberculozei să poată începe cât mai devreme. Este foarte importantă însă implicarea medicilor de familie, a asistenţilor medicali comunitari şi este esenţial sprijinul autorităţilor locale şi judeţene, de aceea vreau să le mulţumesc tuturor ce prezenţi aici pentru că au înţeles că stă în responsabilitatea noastră să îmbunătăţim, pe cât posibil, starea de sănătate a locuitorilor judeţului nostru", a precizat prefectul judeţului Caraş-Severin.

Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucureşti derulează în perioada 2019 - 2023 cel mai mare proiect de depistare activă a tuberculozei desfăşurat în România în ultimii 30 de ani, proiect finanţat din fonduri europene şi implementat la nivel naţional cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.