Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scriitorul american Andrew Solomon, din nou în dialog cu cititorii bucureșteni

https://www.qmagazine.ro/andrew-solomon-iubirea-ajut%C4%83-dar-nu-vindec%C4%83-depresia/
Andrew Solomon

Scriitorul american Andrew Solomon va intra în dialog cu publicul bucureștean în cadrul unui eveniment programat joi, de la ora 19.00, la Cărturești Verona din Bucureşti, despre cel mai recent volum al său publicat în România, arată un comunicat remis Mediafax.

Scriitorul Andrew Solomon va intra în dialog cu cititorii români de la Librăria Cărturești Verona, într-o întâlnire la care va participa prin platforma online Skype. Va fi pus în discuție volumul "Undeva, departe. Călătorie pe meleagurile schimbării: șase continente și un sfert de veac", publicat recent în colecția Memorii/Jurnale a Editurii Humanitas, în traducerea Mirunei Fulgeanu.

La eveniment vor participa Corina Șuteu, Elena Lăsconi, Sabina Fati și Radu Paraschivescu.

"'Undeva, departe' strânge amintirile lui Andrew Solomon despre țări care trec prin schimbări seismice de ordin politic, cultural și spiritual. De la baricadele Moscovei din august 1991 și ruinele afgane din 2002 până la atitudinea românească față de depresie și discriminare din 2014 și înflorirea rasismului în Europa și America ultimilor ani, Andrew Solomon ne oferă o perspectivă unică asupra unor transformări cruciale ale ultimului sfert de veac. Poveștile sale emoționante ne exprimă în cei mai clari termeni umanitatea", notează editorii.

Salman Rushdie era de părere că volumul lui Solomon este "o celebrare a libertății care ne avertizează că libertatea trebuie uneori să fie învățată. Este mai mult decât un simplu jurnal de călătorie, este un portret al lumii noastre alcătuit de un om care a bătut-o în lung și-n lat".

Andrew Solomon s-a născut în 1963 și a studiat la universităţile Yale şi Cambridge. Își împarte scrisul și viața între New York şi Londra. Este doctor în psihologie şi scrie literatură de factură politică, culturală, psihologică şi de ficţiune. Scrie despre depresie, artiştii sovietici, renaşterea culturală afgană, politica libiană şi altele, în articole publicate în The New Yorker, New York Times Magazine, Artforum, Travel and Leisure şi în altele. Cartea sa "The Noonday Demon: An Anatomy of Depression" a câştigat, în 2001, National Book Award, și, în 2002, s-a numărat printre finalistele pentru premiul Pulitzer, fiind inclusă în lista publicaţiei The Times a celor mai bune o sută de volume ale deceniului, arată un comunicat remis de editura Humanitas.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.