Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scriitorul american Don Winslow lansează o nouă trilogie despre mafia secolului XXI

europafm.ro
carte

"City on Fire" este titlul noului roman al scriitorului american Don Winslow, care a fost distins cu Premiul Pepe Carvalho 2021, şi care va ajunge în librăriile spaniole pe 18 aprilie, în avanpremieră mondială, o carte care dă startul unei noi trilogii despre mafia secolului XXI, relatează EFE.

Potrivit editurii HarperCollins, autorul american, unul dintre exponenţii de seamă ai romanului "noir" şi al literaturii de suspans, preia temele sale clasice precum loialitatea, onoarea şi corupţia din marile oraşe.

Don Winslow este autorul a 21 de cărţi, între care trilogia "The Power of the Dog", "The Cartel" şi "The Border" care va fi transpusă pentru micile ecrane de Ridley Scott, într-un serial de televiziune, potrivit Agerpres.ro.

În ce priveşte "City on Fire", autorul a explicat că i-a luat decenii să scrie această carte şi că după ce a plasat acţiunea fostelor sale povestiri, în California sau în Mexic, a decis ca scenele din noul său roman să petreacă Rhode Island, la câteva minute distanţă de casa în care a crescut şi unde acum îşi petrece timpul jumătate din an.

Povestea începe în 1986, în Providence, din statul Rhode Island (SUA) când docherul Danny Ryan, care uneori îşi pune "muşchii" în slujba sindicatului criminal irlandez, se trezeşte implicat într-un război între facţiunile rivale ale mafiei .

"Oraşul în Flăcări" explorează temele clasice ale loialităţii, trădării şi corupţiei de ambele părţi ale legii, devenind o "Iliada" contemporană în mâinile maestrului Don Winslow, potrivit editurii HarperCollins.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.