Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scriitorul Dinu Săraru va fi înmormântat la Casa Memorială din Slătioara. Acesta a murit sâmbătă, la vârsta de 92 de ani

Dinu Sararu

Sicriul cu corpul neînsuflețit al scriitorului Dinu Săraru va fi depus azi, între orele 12:00 și 14:30, pentru un moment de omagiu, în Sala de Marmură a Teatrului Național "Ion Luca Caragiale'' din București. informează Rador Radio România.

Ulterior, acesta va fi dus la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, unde mâine va avea loc slujba de înmormântare, urmată de o procesiune până la locul înhumării, ales de scriitor, la Casa Memorială din Slătioara. Dinu Săraru a murit sâmbătă, la vârsta de 92 de ani.

A fost jurnalist de radio până în 1960, dedicându-se apoi scrisului şi teatrului. În 1974 a publicat ''Niște țărani", iar doi ani mai târziu "Clipa", romane care încă se bucură de aprecierea publicului şi criticilor. A condus, ca director, Teatrul Mic și Teatrul Foarte Mic din București între anii 1977 și 1990 și Teatrul Național din București începând cu anul 2001.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.