Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scriitorul Mario Vargas Llosa se jură că nu are nicio legătură cu Panama Papers

www.themoscowtimes.com
panama papers

Scriitorul peruan Mario Vargas Llosa, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, apare în aşa-numitele ''Panama Papers'' alături de fosta lui soţie, Patricia Llosa, potrivit cotidianului online ''El Confidencial'', citat pe larg de presa din Spania, ţara în care locuieşte în prezent romancierul de 80 de ani.

Ziarul a difuzat miercuri unele dintre cele 11,5 milioane de documente de la cabinetul de avocatură Mossack Fonseca din Panama referitoare la firme offshore deţinute de personalităţi din lumea întreagă, informaţii scoase la iveală de ziarul german ''Sueddeutsche Zeitung'' împreună cu Consorţiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţii (ICIJ) şi mai multe publicaţii.

Celebrul autor ''s-a aflat foarte aproape de a controla'' compania off-shore Talome Services Corp, din Insulele Virgine Britanice, ''într-o scurtă perioadă din 2010''. Familia Mario Vargas şi Patricia Llosa a cumpărat firma de la Mossak Fonseca la 1 septembrie 2010, printr-un intermediar, Dave Marriner, de la compania Pan-Invest Management, cu sedii în Cipru şi Luxemburg. În 6 octombrie 2010, cu o zi înainte ca scriitorul să primească Nobelul, intermediarul a cerut schimbarea acţionariatului firmei respective, iar la 12 octombrie 2010 acţiunile familiei Llosa au trecut în mâinile unor cetăţeni ruşi, a relatat ''El Confidencial''. Aceste date au fost dezminţite imediat de agenţia literară Carmen Balcells a romancierului, care a asigurat că nici el, nici fosta lui soţie nu au deţinut ''vreodată'' conturi bancare în Panama şi că ambii ''şi-au îndeplinit întotdeauna obligaţiile fiscale faţă de Spania'', menţionează ''El Mundo''. ''Domnul şi doamna Llosa nu au avut niciodată (..) vreo relaţie cu avocaţii de la Mossack Fonseca şi nici nu au deţinut fonduri sau bunuri prin intermediul unei societăţi cu acest nume'', a afirmat agenţia într-un comunicat de presă. ''Aceste informaţii de miră foarte tare'', adaugă textul, susţinând că singura explicaţie ar fi că vreun consultant de investiţii sau intermediar ar fi acţionat fără consimţământul soţilor Llosa şi a rezervat societatea offshore în vederea unei posibile investiţii, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.