Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scriitorul spaniol Javier Sierra a câștigat premiul Planeta 2017

20Minutos
javier sierra

Scriitorul spaniol Javier Sierra a fost desemnat, duminică, marele câştigător al celei de-a 66-a ediţii a premiului Planeta, cea mai importantă distincţie literară a lumii hispanice, pentru romanul său ''El fuego invisible'', un thriller despre semnificaţia Graalului, informează luni AFP, conform agerpres.ro

''El fuego invisible'' a concurat cu titlul provizoriu ''La montana artificial'' şi sub pseudonimul feminin Victoria Goodman, unul dintre personajele romanului. 

Acest thriller tratează povestea unui lingvist care porneşte într-o aventură pentru a "rezolva misterul originii cuvântului care a schimbat istoria europeană în secolul al XII-lea", Graalul. 

În urma câştigării acestui premiu, Javier Sierra, un jurnalist de 46 de ani care a vândut circa 3 milioane de cărţi traduse în peste 40 de limbi, va primi 601.000 de euro. 

Anul acesta, 634 de romancieri au concurat pentru premiul Planeta, 193 dintre aceştia fiind din America Latină. 

De-a lungul istoriei sale, premiul Planeta a încoronat vedete ale lumii literare, precum peruvianul Mario Vargas Llosa sau spaniolii Eduardo Mendoza şi Manuel Vazquez Montalban, precizează sursa citată. 

Planeta, cel important grup editorial din lumea hispanică, a anunţat cu câteva zile în urmă că îşi va muta sediul din Barcelona în urma incertitudinilor generate de referendumul pentru independenţa catalană care a avut loc la 1 octombrie, în ciuda faptului că acesta a fost declarat ilegal de instanţele spaniole.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.