Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrimă: Americanul Eli Dershwitz a cucerit primul său titlu de campion mondial, în proba de sabie

infoactual.ro
scrima

Americanul Eli Dershwitz a cucerit prima sa medalie de aur la Campionatele Mondiale de scrimă, după ce a reuşit să învingă doi mari favoriţi în proba masculină de sabie, marţi la Milano, informează AFP, potrivit Agerpres.

Dershwitz, în vârstă de 27 de ani, l-a învins în finală pe georgianul Sandro Bazadze (15-6), numărul unu mondial la această disciplină, după ce reuşise să treacă în semifinale de ungurul Aron Szilagyi, triplul campion olimpic (15-13).

România a avut patru reprezentanţi în această probă: Iulian Teodosiu (locul 20), Matei Cîdu (locul 32), George Dragomir (locul 45) şi Radu Niţu (locul 60).

Originar din Massachusetts şi licenţiat la Harvard, Eli Dershwitz este nepotul unor supravieţuitori ai Holocaustului, conform presei israeliene.

Eli Dershwitz a reprezentat Statele Unite la Jocurile Olimpice din 2016 (Rio) şi 2020 (Tokyo), fără să reuşească să urce pe podium.

În urmă cu cinci ani, el a ocupat primul loc în clasamentul general al Cupei Mondiale masculine de sabie, o premieră pentru un american. Dershwitz a reuşit apoi un sezon 2018-2019 excepţional, marcat de o finală pierdută la Campionatele Mondiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.