Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrimă: Sabina Martiş şi Ilina Pantiş, calificate pe tabloul principal al probei de sabie la Mondiale

Agerpres
scrima sabina martis

Sportivele române Sabina Martiş şi Ilinca Pantiş s-au calificat, duminică, pe tabloul principal al probei individuale de sabie, la Campionatele Mondiale de scrimă de la Cairo (Egipt), relatează agerpres.

Martiş a obţinut cinci victorii în grupa preliminară, 5-2 cu Aigerim Saiybay (Kazahstan), 5-2 cu Lea Kruger (Germania), 5-3 cu Nicole Sher Tynn Wee (Singapore), 5-2 cu Gracia Makwanya Nyabileke (RD Congo) şi 5-3 Pinar Miray Şişik (Turcia), pierzând doar un meci, 0-5 cu Ioana Ilieva (Bulgaria).

Sabina Martiş a trecut apoi cu 15-9 de ucraineana Olena Voronina în turul preliminar şi o va înfrunta pe tabloul principal pe cubaneza Leidis Maris Veranes Mustelier.

La rândul său, Ilina Pantiş a reuşit patru victorii în grupă, 5-4 cu Sophia Potter (Marea Britanie), 5-1 cu Nada Hafez (Egipt), 5-1 cu Kaouther Mohamed Belkebir (Algeria) şi 5-2 cu Linly Chhay (Cambodgia). Românca a pierdut două confruntări, 4-5 cu Tamar Gordon (Canada) şi 4-5 cu Iulia Bakastova (Ucraina).

Pe tabloul preliminar, Ilinca Pantiş a învins-o pe vietnameza Thi Khanh Linh cu 15-7, iar pe tabloul principal o va întâlni pe Julieta Toledo (Mexic).

Maria Matei a încheiat grupa cu trei victorii, 5-2 cu Maria Alicia Perroni (Argentina), 5-1 cu Thu Trang Do (Vietnam) şi 5-4 cu Josna Christy Jose (India). Ea a pierdut cu 2-5 în faţa maghiarei Luca Szucs, cu 3-5 în faţa ucrainencei Olga Harlan, sextuplă campioană mondială, şi 3-5 cu americanca Tatiana Nazlymov. În turul al doilea preliminar, Matei a pierdut la Olga Hramova (Bulgaria), cu 6-15, clasându-se pe locul 83 în claament.

Tania Luţea a înregistrat doar două victorii în grupă, 5-1 cu Marta Okine (Polonia) şi 5-4 cu Renata Katona (Ungaria), pierzând confruntările cu Leidis Maris Veranes Mustelier (Cuba) cu 1-5, cu Tatiana Prihodko (Kazahstan) cu 2-5, cu Summer Fay Sit (Hong Kong) cu 3-5 şi cu Kanae Kobayashi (Japonia) cu 2-5.

Pe tabloul preliminar, Luţea a eliminat-o pe uzbeca Aysuliu Usnatdinova în primul tur (15-6), dar a cedat cu 6-15 în turul al doilea, în faţa franţuzoaicei Anne Poupinet, astfel că a încheiat pe locul 96.

Delegaţia României pentru Campionatele Mondiale de scrimă de la Cairo (15-24 iulie) cuprinde 17 sportivi (12 fete şi 5 băieţi), care au ca obiectiv o clasare pe locurile 4-6.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.