Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrisoare deschisă din TVR, după CENZURA impusă lui Dacian Cioloș

televiziunea-romana-tvr

Televiziunea națională a luat decizia de a nu mai transmite un interviu cu premierul Dacian Cioloș, pe motiv că este campanie electorală. Membru în CA al TVR cu sprijinul PNL și membru PNL, Radu Carp, transmite o scrisoare deschisă prin care solicită ca problema să fie lămurită în Comisia de Etică a TVR.

Citește și: : Decizie radicală a TVR: De ce a fost 'interzis' Dacian Cioloş la televiziunea naţională

Citește și: Ce îi pregăteşte Liviu Dragnea lui Klaus Iohannis: Mesajul enigmatic şi al şefului PSD

”Astăzi, 27 noiembrie, la emisiunea Viaţa satului, înregistrarea unui interviu cu primul - ministru Dacian Cioloş nu a mai fost difuzată. Motivarea este total falsă, aceea că domnul Cioloş se supune unui regim special de apariţii radio-tv, din moment ce participă la campania electorală. În realitate, domnul Cioloş nu candidează la alegerile parlamentare, imaginea sa fiind folosită de anumite partide care sprijină actuala guvernare şi doresc ca mandatul acestuia de prim - ministru să continue şi ulterior acestor alegeri.

Decizia TVR este cu atât mai surprinzătoare cu cât acest interviu a fost realizat dar nu şi difuzat. TVR, înainte de momentul realizării interviului, de ce nu a oferit aceeaşi motivaţie ca şi cea oferită astăzi, pe canale neoficiale ? Ce anume s-a întâmplat între realizarea interviului şi momentul la care ar fi trebuit difuzat ?

Vă adresez oficial întrebarea dacă aţi ştiut sau aţi luat parte la luarea deciziei de a nu difuza acest interviu.

În 2014, realizatorii aceleiaşi emisiuni Viaţa satului îl invitau pe primul - ministru de atunci, Victor Ponta, ceea ce a provocat dezaprobarea generală, în contextul în care acesta era candidat la alegerile prezidenţiale. În 2014 un premier candidat participă la o emisiune la care în 2016 i se interzice unui alt premier care nu este candidat să participe. Există vreo logică editorială care să explice cele două decizii ?

În calitate de membru al Consiliului de Administraţie al TVR, solicit oficial ca toate circumstanţele care au dus la nedifuzarea unei emisiuni la care participa primul - ministru (în condiţiile în care TVR are ca menire asigurarea dreptului la informaţie, inclusiv a mesajelor înalţilor demnitari pe probleme de politici publice) să fie lămurite de Comisia de Etică a TVR pentru a identifica persoanele care se fac vinovate de acest grav incident. Totodată, solicit urgentarea procedurii de evaluare a managerilor care este blocată de mai bine de un an de când vă aflaţi la conducerea TVR. Consider că o evaluare obiectivă a managerilor ar fi dus la eliminarea posibilităţilor de luare a unor decizii arbitrare, precum cea care a dus la nedifuzarea unui interviu cu primul - ministru, în această calitate şi în cea de fost comisar european pentru agricultură a cărui expertiză în acest domeniu nu poate fi contestată”, scrie Radu Carp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.