Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrisoarea-avertisment a unui medic, după acordul MAI - BOR: Să nu plângeţi săptămâna viitoare!

Europa FM
doctor medic spital

Medicul Cristina Hrustovici, de la Suceava, îi acuză pe cei care au făcut acordul cu BOR de un calcul politic şi că au cedat insistenţelor bisericii, fără să ţină cont de argumentele ştiinţifice. Pericolul este cu atât mai mare la Suceava, unde spitalul este încă în criză, scrie Mediafax.

Se înmulţesc apelurile medicilor, care le cer guvernanţilor să nu lase oamenii pe strădă în noaptea de Înviere. Medicul Cristina Hrustovici, de la Suceava, îi acuză pe cei care au făcut acordul cu BOR de un calcul politic şi că au cedat insistenţelor bisericii, fără să ţină cont de argumentele ştiinţifice. La Suceava pericolul este cu atât mai mare, cu cât spitalul este încă în criză.

Citește și: Ministrul de Interne: 'Primarii PSD stârneau credincioșii să asalteze bisericile. NU am vrut să se ajungă la asta'

  • „Acum o săptămână, de Paştele catolic, s-a putut. În Grecia se poate. Acum, într-un oraş aflat în stare de carantină (din care, totuşi, culegătorii de sparanghel pot pleca organizat la Cluj), cu un spital asediat de bolnavi, pe care o mână de oameni (restul fiind infectaţi, din motive pe care nu le mai disutăm acum) se chinuie, până la limita epuizării să-l facă cât de cât funcţional, de aproape o lună de zile, ne-am hotărât brusc că putem, în diverse forme bizare, să participăm la Slujba de Înviere. Nu cred că este vorba decât de calcul politic aici. Suntem foarte fermi când este vorba să carantinăm medici, dar cedăm în faţa insistenţelor BOR”, spune medicul Cristina Hrustovici.

Aceasta acuză faptul că poliţiştii, în loc să se ocupe de restricţionarea traficului, vor duce lumină din bloc în bloc.

  • „Dacă va bate vântul şi li se va stinge făclia, o vor reaprinde cu bricheta din dotare. Ştim foarte bine că pe parcursul a 2000 de ani Lumina Sfântă se aprindea în altarele bisericilor. Asta cu adusul de la Ierusalim e doar o găselniţă electorală de sorginte bucovineană, de vreo 10 ani, cred, pe care lumea o consideră un dat de când lumea”, mai arată medicul în scrisoarea sa.

Medicul sucevean avertizează că săptămâna viitoare va avea loc o „explozie” a cazurilor de îmbolnăvire și, inevitabil, a deceselor.

  • „Săptămâna viitoare, când va avea loc o explozie a cazurilor de îmbolnăvire şi, inevitabil, a deceselor, şi bolnavii nu vor avea unde să stea şi nici cine să-i îngrijească nu va mai avea, să nu plângeţi şi să nu vă plângeţi. Vă spune asta un om care, în noaptea de Înviere va fi în spital, cu o candelă aprinsă şi, dacă pacienţii mi-o vor permite, cu o carte de rugăciuni în mână. Şi îmbrăcată ca-n poze. Şi sunt o favorizată a sorţii, asistentele, infirmierele, colegii mei din ATI şi UPU nu vor avea şansa asta. Dacă aş fi fost acasă, aş fi ieşit la geam cu o lumânare şi aş fi cântat HRISTOS A ÎNVIAT de la fereastră. La spital nu pot, fereastra camerei de gardă dă spre morgă”, mai scrie medicul.

Cristina Hrustovici spune că este un om care merge de ani de zile în Vinerea Mare la Prohod, şi care, când munca i-a permis-o, a fost la Înviere la biserică şi chiar şi la Sfânta Liturghie de după slujbă, până dimineaţa, iar atunci când poate, participă şi la Sfânta Liturghie de duminică.

  • „Dar acum sunt vremuri excepţionale şi trebuie luate măsuri excepţionale. Dacă nu, vă rog frumos să nu vă plângeţi. Nu aveţi nicio scuză. P.S. Pentru nimic în lume nu vreau să-i supăr pe prietenii mei preoţi, pe care îi respect, şi în al căror sprijin cred din tot sufletul”, încheie doctorul scrisoare sa.

Citește și: Klaus Iohannis dă puteri sporite Armatei: militarii se transformă în polițiști .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.