Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrisoarea lui John Lennon către regina Marii Britanii, evaluată la o sumă colosală - FOTO

O epistolă scrisă de John Lennon şi adresată reginei Elisabeta a II-a în care îşi justifica gestul de returnare a medaliei MBE (Ordinul Imperiului Britanic) a fost evaluată la un eveniment dedicat memoriei formaţiei The Beatles, un prilej pentru casa de licitaţii Julien's Auctions de a estima obiecte aduse de fanii trupei, potrivit EFE şi Xinhua.

Epistola scrisă de mâna fostului membru al legendarei trupe The Beatles a fost adusă miercuri, după ce a fost găsită într-o colecţie de discuri cumpărată cu numai 10 lire la un târg de vechituri. În scrisoarea adresată reginei Elisabeta a II-a, Lennon îşi explică gestul de returnare a medaliei MBE, distincţie acordată membrilor formaţiei în numele reginei.

Citeşte şi: Morales condamnă 'lovitura de stat' din Venezuela

Potrivit purtătorului de cuvânt al expoziţiei "The Beatles Story", proprietarul scrisorii, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a adus epistola la eveniment miercuri în timp ce membrilor din public li se ofereau evaluări gratuite.

Epistola, care a fost descoperită recent de proprietarul său în pod, a fost descrisă drept ''o descoperire incredibilă'' de către expertul în suveniruri muzicale Darren Julien de la Julien's Auctions. Până la evenimentul de miercuri, proprietarul scrisorii a bănuit că aceasta este o copie şi a fost uluit să descopere că ar putea valora o sumă atât de mare.

Citeşte şi: Mormantul lui Isus, deschis dupa sute de ani in cadrul unei restaurari/ VIDEO

''Fiind locul de naştere al membrului Beatles, am fost destul de încrezător că vom descoperi ceva special în timpul zilei suvenirurilor de la The Beatles Story'' a spus Julien. ''Aceasta este o piesă deosebită. Cred că scrisoarea are potenţialul de a se vinde pentru sumă mare de bani la licitaţie, circa 60.000 de lire'', a completat el.

Darren Julien a precizat că este vorba, fără îndoială, de scrisul lui Lennon şi că epistola ar putea fi ''descoperirea The Beatles a anului''. El a explicat că scrisoarea lui Lennon a fost o schiţă pe care acesta nu a trimis-o niciodată reginei deoarece cerneala de la semnătură fusese întinsă pe hârtie, iar ''dacă îi scrii reginei, vrei ca epistola să arăte perfect''.

content-image

În scrisoare, fostul membru Beatles menţionează: ''Returnez acest MBE în semn de protest împotriva implicării Marii Britanii în chestiunea Nigeria-Biafra, împotriva susţinerii pe care o acordăm Americii în Vietnam şi împotriva faptului că (melodia - n.r.) ''Cold Turkey'' a căzut în topuri''.

Citeşte şi: Sute de jihadisti ucisi in Batalia pentru Mosul; Batalia pentru Rakka se anunta mult mai complexa

''Aceasta este o bijuterie absolută şi suntem încântaţi să vedem un asemenea suvenir cu o semnificaţie istorică atât de mare. În mod ironic, la 26 octombrie membrii Beatles au primit medaliile MBE din partea reginei aşa că e destul de potrivit ca scrisoarea să ne fie adusă exact la această dată'', a declarat Martin King reprezentantul evenimentului The Beatles Story.

O altă descoperire importantă prezentată la evaluare a fost o pictură a toboşarului The Beatles, Ringo Starr. Tabloul a fost salvat din barul Cavern Club din Liverpool când acesta s-a închis, în 1973 şi a fost evaluat la 5.000 de lire, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.