Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrisori de dragoste ale Fridei Kahlo, scoase la licitatie

frida

Casa de licitaţii Doyle din New York va scoate la licitaţie, la 15 aprilie, un lot de 25 de scrisori inedite pe care artista mexicană Frida Kahlo le-a trimis iubitului ei Josep Bartolí, desenator şi pictor spaniol exilat în marele oraş american, relatează online publicaţia britanică Observer.

New York este oraşul unde Bartolí a cunoscut-o pe artista mexicană şi unde a început povestea lor de iubire, dezvăluită în aceste scrisori care vor fi scoase la vânzare la un preţ între 80.000 - 120.000 de dolari.

Kahlo l-a cunoscut pe Bartolí prin intermediul surorii sale Cristina, în timp ce aştepta să fie supusă unei operaţii complicate de coloană vertebrală la un spital din New York. Aici obişnuia să o viziteze pictorul spaniol, căruia Frida i-a scris peste o sută de pagini, între august 1946, când avea 39 de ani, şi noiembrie 1949.

Operaţia respectivă a fost una din numeroasele intervenţii la care a fost supusă Frida Kahlo după un accident grav de autobuz suferit când avea 18 ani, care i-a fracturat coloana vertebrală şi a obligat-o să stea la pat perioade lungi de timp.

Hayden Herrera, biografa Fridei, notează într-un comunicat că în scrisorile scoase la licitaţie artista îşi "plânge izolarea cu o durere care sfâşie inima", având în vedere că au fost scrise în timpul recuperării sale la spital.

În aceste 25 de scrisori, Frida vorbeşte despre boala sa, despre relaţia dificilă cu soţul ei, Diego Rivera, şi despre dificultatea sa de a picta. Dar, în principal, sunt declaraţii de dragoste care imortalizează povestea de iubire dintre artista mexicană şi pictorul spaniol.

Bartolí a păstrat această corespondenţă acasă până la moartea sa, la New York, în 1995. Mai târziu, familia lui a vândut scrisorile proprietarului casei de licitaţii, care va scoate la vânzare săptămâna viitoare aceste pagini, care conţin şi amintiri, precum desene, flori presate sau fotografii.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.