Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrisori şi obiecte personale care i-au aparţinut scriitoarei Sylvia Plath au fost vândute la licitaţie cu peste un milion de dolari

Artmark
licitatie

O colecţie de scrisori şi obiecte personale care i-au aparţinut scriitoarei Sylvia Plath - inclusiv scrisori pasionale destinate soţului, Ted Hughes, - au fost vândute la licitaţie cu 777.610 de lire sterline (1,07 milioane de dolari), informează DPA.

Un total de 50 de loturi, provenite dintr-o colecţie care a aparţinut fiicei poetului, Frieda Hughes, au fost scoase la licitaţie de Sotheby's în Londra, potrivit agerpres.ro.

Colecţia a inclus 16 scrisori trimise de Plath lui Hughes, care s-au vândut pentru o sumă totală de 309.200 de lire sterline.

Verighetele cuplului Hughes-Plath s-au vândut pentru suma de 27.720 de lire sterline. Un desen realizat de Plath, care îl înfăţişează pe soţul acesteia, s-a vândut pentru 31.420 de lire sterline.

''Înainte de licitaţie, am avut prilejul să vorbesc cu oameni din toate colţurile lumii, a căror apreciere pentru Sylvia Plath era în mod clar nemărginită'', a spus specialistul Sotheby's Gabriel Heaton.

''Iubirea lor pentru munca ei şi fascinaţia pentru viaţa acesteia s-au manifestat în mod clar în rezultatele licitaţiei de ieri, după care fiecare dintre obiecte îşi găseşte o casă nouă în care vor fi cu siguranţă preţuite aşa cum a sperat Frieda'', a mai spus acesta.

Sylvia Plath, autoarea romanului ''Clopotul de sticlă'', s-a sinucis în 1963, la vârsta de 30 de ani. Scriitoarea s-a căsătorit cu poetul britanic Ted Hughes în 1956. Relaţia lor a fost una dintre cele mai mediatizate şi tumultoase din literatura secolului al XX-lea. Hughes a murit la vârsta de 68 de ani, în 1998.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.