Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Scrisorile cu explozibil nu vor schimba decizia Spaniei de a ajuta Ucrainei'

elnortedecastilla.es
Margarita Robles

Ministrul spaniol al apărării, Margarita Robles, a declarat joi că niciun fel de scrisoare explozivă nu va determina Spania să renunțe la sprijinul acordat Ucrainei, după ce a fost descoperit un al şaselea plic exploziv interceptat de Ambasada SUA la Madrid, conform BBC, relatează Rador.

„Ceea ce ar trebui să fie extrem de clar este că niciunul dintre aceste pachete sau orice altă acțiune violentă nu va schimba angajamentul clar și ferm al Spaniei, țărilor NATO și Uniunii Europene de a sprijini Ucraina, pentru că Ucraina apără o cauză dreaptă”, a spus ea.

„Ucraina nu numai că își apără suveranitatea și integritatea internațională, dar apără și pacea mondială și o comunitate de valori democratice”, a adăugat acesta.

De asemenea, ministrul l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin că a încălcat „toate normele dreptului internațional” și și-a exprimat speranța că „într-o zi” va putea apărea în fața instanțelor penale internaționale.

„Între timp, Spania este un partener serios și este angajată în politica definită de NATO, care este o politică de unitate și sprijin deplin pentru Ucraina”, a asigurat ea.

Un plic a fost trimis Ambasadei Ucrainei la Madrid, al doilea a fost trimis la Ministerul spaniol al Apărării, al treilea la biroul premierului spaniol, Pedro Sánchez, un al patrulea la o fabrică de armament şi un al cincilea la o bază militară aeriană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.