Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrolling-ul ne afectează grav puterea de concentrare (studiu)

digitaltrends.com
google pixel smartphone

Aplicațiile de pe dispozitivele electronice folosesc tehnici persuasive care măresc dependența digitală. După o sesiune intensă de scrolling, psihologii spun că durează cel putin 23 de minute pentru a recăpata concentrarea, potrivit Mediafax.

Scrolling-ul excesiv poate avea efecte asupra proceselor cognitive. Un studiu realizat în India explică felul în care navigarea inconștientă pe smartphone-uri și rețelele sociale poate afecta calitatea procesării cognitive și atenției.

Rezultatul poate duce la stres crescut și productivitate scăzută.

Cercetarea a fost realizată de o echipă de la Institutul Național de Sănătate Mintală din India și spune că scrollingul, această tehnica de succes a rețelelor sociale de a ne capta atenția, adesea ne poate face să pierdem capacitatea de a ne concentra și chiar ne poate afecta procesele cognitive.

După o sesiune de scrolling în neștire, moment în care tragem de pagină ca să se reîncarce cu un conținut la care ne așteptăm să fie mai interesant, psihologii spun că ne ia cel puțin 23 de minute pentru a recăpata concentrarea. În aceeași direcție și publicația The Guardian a lansat o campanie ,,Reclaim your Brain”.

Medicii din India propun să ai niște pauze concepute ca și cum ar fi niște semne de carte. Să alegi niște momente în care să decizi sa închizi aplicația și să încetezi scrolling-ul. Să ieși mai des din casă pentru a avea conversații reale cu cei din jur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.