Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Managerii prevăd creșteri de prețuri în industria prelucrătoare, construcții și comerț

bursa.ro
manageri, estimări

Managerii estimează o creștere accentuată a prețurilor în industria prelucrătoare, construcții și comerțul cu amănuntul, potrivit Tendințelor în evoluția activității economice în perioada iunie-august, publicate marți de INS.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna iunie 2022, realizată de INS, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creșterea moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +9%). Pentru activitatea de fabricare a băuturilor se va înregistra cea mai mare creștere (sold conjunctural +32%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, iar pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere accentuată în următoarele trei luni (sold conjunctural +40%).

Potrivit estimărilor din luna iunie 2022, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni o creștere a volumului producţiei (sold conjunctural +19%), o creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +6%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creșterea accentuată a acestora (sold conjunctural +57%).

În sectorul comerţul cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendinţă de creștere a activităţii economice (sold conjunctural +19%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere (sold conjunctural +20%), iar angajatorii prognozează o creștere a numărului de salariaţi (sold conjunctural +20%).

Managerii societăţilor comerciale estimează o creștere accentuată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +68%).

Conform estimărilor din luna iunie 2022, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte o creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +8%). Se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +4%) și o tendință de creștere a preţurilor de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor (sold conjunctural +32%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.