Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scurt-circuit puternic în politica SUA - Democrații rămân fără majoritate în Senat după ce senatorul Lujan suferit un accident vascular

În timp ce democratul în vârstă de 49 de ani din New Mexico, Ben Ray Lujan, este așteptat să-și revină complet după accidentul vascular cerebral suferit, democrații își pierd majoritatea de lucru în absența lui în Senat. Diagnosticul de accident vascular cerebral al senatorului Ben Ray Luján a șocat grupul democrat marți, ridicând posibilitatea ca partidul să-și piardă majoritatea de lucru în viitorul apropiat, relatează Politico.

Deși se așteaptă ca democratul din New Mexico să își revină complet, nimeni nu știe când se va întoarce la Senatul împărțit egal sau ce înseamnă asta pentru agenda imediată.

„Este devastator”, a spus senatorul Chris Murphy (D-Conn.), despre diagnosticul lui Luján. „Ce șoc într-o după-amiază altfel liniștită.”

Afecțiunea medicală neașteptată a lui Luján vine într-un moment în care democrații din Senat pur și simplu nu au voturi  necesare pentru a trece proiectele partidului, inclusiv revigorarea proiectului de lege pentru cheltuielile sociale și confirmarea acum a unui judecător de la Curtea Supremă. Asta i-ar putea lăsa pe democrați să se bazeze pe voturile republicanilor pentru a merge mai departe cu privire la nominalizați și alte priorități.

Liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, a declarat marți seară că democrații sunt „recunoscători” că Luján își va face o „recuperare completă” și că așteaptă cu nerăbdare revenirea sa în Senat. El a prezis că „Senatul va putea să-și continue activitatea”.

Politicianul a trebuit să fie supus unei intervenții chirurgicale de decompresie. Luján a fost ales în 2020. Anterior a fost membru al conducerii Camerei și a condus campania democraților din Cameră pentru două sesiuni, inclusiv în 2018, când democrații au recâștigat Camera.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.