Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scut în jurul medicilor de la Urziceni: președintele CMR Daniel Coriu sare în apărarea doctorilor de gardă

combo stiripesurse
Daniel Coriu urziceni

Președintele colegiului medicilor, Prof. Univ. Dr. Daniel Coriu s-a antepronunțat în scandalul spitalului groazei de la Urziceni spunând că o anchetă în cazul femeii surdo-mute care a fost forțată să nască pe trotuarul din fața spitalului se va declanșa numai ”dacă este implicat un medic, dacă un medic nu și-a făcut datoria, (dacă n.r.) a fost chemat și nu a participat la consultul medical”.

Conform ultimelor informații făcute publice, s-ar părea că cei trei medici care erau de gardă la ”Spitalul Groazei din Urziceni” dormeau când a sosit urgența și nu ar fi fost treziți de asistentă. Asistentei i-ar fi fost teamă să cheme medicul și în schimb ar fi sunat la 112. Mama femeii surdo-mute care a fost forțată să nască pe trotuar a spus că asistenta s-a arătat deranjată că cineva a trezit-o din somn pentru că i-a cerut ajutorul pentru o naștere. Aceasta nu a făcut nimic să o ajute pe femeie, nici măcar tensiunea nu i-a fost luată.

”Dacă este implicat un medic, dacă un medic nu și-a făcut datoria, a fost chemat și nu a participat la consultul medical, cu certitudine va fi o anchetă a Colegiului Medicilor Ialomița”, asta declară președintele Colegiului Medicilor din România după ce două (nu unul) cazuri șocante s-au petrecut în același timp în spitalul groazei din Urziceni.

Din poziționarea președintelui Colegiului Medicilor reiese că dacă medicii nu au fost informați și chemați, nici măcar o anchetă nu se va deschide în cazul lor. Se prefigurează un zid construit atent în jurul medicilor de la Spitalul din Urziceni. Primul scutier care îi apără pe aceștia de orice fel de răspundere este chiar președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu care spune, cu alte cuvinte, că dacă medicii dormeau nu sunt culpabili.

Doctorul Coriu, președinte al Colegiului Medicilor a fost informat inclusiv despre moartea suspectă a unui cetățean de numai 32 de ani din Urziceni care a fost trimis acasă de la spital, ca să moară, chiar în aceeași zi cu nașterea pe ciment, filmată în fața spitalului groazei.

Drept răspuns, președintele medicilor din România s-a grăbit să dea vina pe sistem. ”Încă o situație nefericită care arată vulnerabilitatea sistemului medical românesc”, spune Coriu. Dar oare sistemul nu este format tot din oameni. Medicii de la Urziceni nu sunt parte din sistem? Dar instituția pe care o conduce, Colegiul Medicilor, nu face parte din sistem?

Informații șocante continuă să curgă de la spitalul groazei din Urziceni. Observatorul Prahovean titrează că ”un medic de la Spitalul Urlați a cusut în piciorul unui pacient mânerul de frână de la bicicletă, apoi l-a trimis acasă!” Până în acest moment, președintele CMR Daniel Coriu nu a reacționat la acest caz.

Nici un medic nu este tras la răspundere până în acest moment. Nici măcar numele medicilor care dormeau în front nu sunt făcute publice. Mai mult decât atât, deși ministrul Rafila i-a cerut demisia (sau demiterea) managerului spitalului aceasta a refuzat. În schimb, a fost exclusă din PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.