Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scutaru a căzut! Urmează premierul propus de PNL?

predoiu

Deja e oficial - Fostul consilier prezidenţial, George Scutaru, este acuzat de luare de mită şi din această cauză a şi fost demisionat de la Cotroceni în grabă mare de preşedintele Klaus Iohannis.

Cel care l-a turnat la DNA este chiar fostul său coleg de partid (trecut în ultima parte a campaniei electorale prezidenţiale de partea PSD), preşedintele CJ Buzău, Cristinel Bâgiu. Acesta în perioada în care s-au petrecut faptele era prefect al judeţului Buzău.

Anchetatorii DNA susţin că şpaga s-a dat în cadrul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 2008 atunci când George Scutaru era preşedintele PNL Buzău.

E greu de crezut că faţă de toată operaţiunea descrisă de procurorii DNA - CITEŞTE AICI CE SPUNE DNA - era străin cel mai important canditat al PNL Buzău, pe atunci ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, nimeni altul decât actualul prim-ministru desemnat al noului PNL în cazul în care reuşes să facă o nouă majoritate parlamentară.

Potrivit presei locale, Cristinel Bigiu le-ar fi spus celor de la DNA că "circa 250.000 EURO au ajuns la campania electoral[, iar restul i-am dat unor persoane pe care deocamdat[ nu doresc să le nominalizez". Ulterior însă el ar fi dat detalii pentru fiecare sumă de bani şi aşa s-a ajuns la Cristian David şi George Scutaru.

De bani ar fi beneficiat şi Viorel Holban, primarul din Râmnicu Sărat, Titi Holban, actual deputat UNPR (fost PNL), dar şi Cătălin Predoiu, candidatul de la centru de atunci al PNL, potrivit aceleiaşi surse.

Surse judiciare susţin că fostul ministru ar putea fi invitat la DNA în legătură cu datele financiare din acea campanie electorală.

Cătălin Predoiu a candidat atunci pentru o poziţie de deputat în Colegiul 5 Buzău. Din cauza prevederilor legii electorale, fostul ministru al Justiţiei nu a obţinut mandatul de deputat.

Cristinel Bigiu l-a mai denunţat la DNA şi pe fostul ministru de Interne, Cristian David, cercetat în prezent în arest la domiciliu pentru primire de mită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.