Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se adâncește conflictul între liderul mercenarilor Wagner și administrația de la Kremlin: nemulțumirea lui Evgheni Prigozhin

Evgheni Prigojin wagner

Tensiunile par să continue între Kremlin și fondatorul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigozhin. Prigozhin i-a acuzat de trădare pe angajații apropiați de Vladimir Putin, din administrația prezidențială.

Liderul grupului de mercenari, care a devenit din ce în ce mai proeminent datorită implicării Grupului Wagner în războiul din Ucraina, a criticat administrația Putin pentru că nu a reușit să blocheze YouTube în Rusia.

De la invazia Ucrainei, Moscova a luat măsuri drastice împotriva presei străine și a rețelelor sociale, într-un efort de a controla spațiul informațional.

Cu toate acestea, YouTube rămâne în continuare accesibil în Rusia. "YouTube este ciuma informațională a timpului nostru", a declarat Prigozhin într-un comunicat de presă. El a afirmat, fără dovezi, că 40% dintre videoclipurile de pe platformă sunt "politizate și îndreptate împotriva Rusiei".

Angajații de la Kremlin se comportă ca și cum ar fi de partea lui Putin, dar în realitate au intervenit în cursul războiului și au așteptat un sfârșit rapid, în defavoarea Rusiei, pentru a servi SUA, totul în cazul în care Rusia pierde războiul, susține Prigozhin,

„Avem un număr mare de oameni în Piața Staraya, în administrația prezidențială, care se gândesc doar la un singur lucru: dacă Rusia ar pierde războiul cât mai repede, dacă americanii ar veni să ne reglementeze cât mai repede", a continuat el.

"Cei care se opun închiderii YouTube sunt, în opinia mea, oameni care sunt trădători față de poporul lor și față de țara lor, trădători față de generațiile anterioare și viitoare de ruși. Ei trăiesc în străinătate, își fac vacanțele în străinătate, cresc copii în străinătate, proclamă valori înalte, dar, cu toate acestea, susțin Occidentul în toate modurile posibile și se hrănesc cu el", a spus liderul mercenarilor.

Prigozhin a fost din ce în ce mai critic față de modul în care Moscova a gestionat războiul din Ucraina, părând să se poziționeze ca o formă de opoziție față de conducerea militară.

Tensiunile au „erupt” în ultimele zile după ce Ministerul rus al Apărării a afirmat că a capturat orașul ucrainean Soledar, dar nu a menționat forțele Wagner care au luptat acolo. Prigozhin s-a plâns apoi public de ceea ce a spus că au fost încercări de a minimiza rolul grupului său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.