Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se adâncește criza din educație? Un lider PNL îl scoate pe Budăi țap ispășitor: 'Guvernul le-a oferit profesorilor maxim ce putea oferi'

Facebook
Gheorghe Falcă

Intervenția președintelui Klaus Iohannis în greva generală a profesorilor a fost decisivă, declară la RFI vicepreședintele PNL Gheorghe Falcă. În opinia sa, Guvernul le-a oferit profesorilor maxim ce putea oferi.

„Învățământul are în acest moment perspective, pentru că niciodată în România n-am avut la dispoziție peste trei miliarde de euro să investim în învățământul românesc, pentru a crește calitatea acestui învățământ, pentru a crește infrastructura învățământului respectiv. Mai mult de atât, plecăm la drum cu o nouă lege a educației, care are multe componente mult mai bune decât vechea lege a educației și era normal, dacă făceam reformele la timp, să fi avut deja o lege a salarizării unice, unde toți funcționarii din aparatul public al statului să-și cunoască parcursul pentru ceea ce înseamnă veniturile proprii pentru munca pe care o depun în domeniile în care lucrează în structura statului. Dacă nu întârziam cu această reformă, eu cred că nici greva nu ar fi venit. Toată lumea știe că reforma pensiilor, reforma pensiilor speciale și reforma salarizării unice este în subordinea domnului ministru Budăi”, spune Gheorghe Falcă.

Întrebat cât a contat intervenția președintelui Klaus Iohannis, care a mediat între Guvern și sindicate, după care i-a certat pe profesori, eurodeputatul PNL spune că intervenția a fost „decisivă”.

„Eu cred că intervenția președintelui a fost o intervenție decisivă, o intervenție care a dus la realizarea Ordonanței de Urgență, este de fapt garanția pe care Guvernul o oferă profesorilor. Faptul că unii dintre ei continuă greva este o decizie personală, fiecare își alege un anumit drum și o anumită atitudine, dar astăzi, Guvernul României a oferit maxim ce putea oferi și a oferit printr-o OUG o garanție. Evident, poți să spui n-am încredere în Guvern, dar actul există (...). Eu cred că astăzi, Executivul nu mai poate să facă mult, pentru că suntem într-o criză. Să nu uităm, totuși, nu doar România este într-o criză, Europa este într-o criză. Gândiți-vă că astăzi, Germania nu are creștere economică. Atunci când Germania n-are creștere economică, Ardealul, care este conectat la economia germană, are probleme”, încheie Falcă.

Sindicaliștii din învățământ sunt în grevă generală de mai bine de două săptămâni.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.