Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se agită spiritele în Marea Neagră după ordinul lui Putin: Moscova spune că a împiedicat avioane britanice să intre în spaţiul aerian rusesc

avion rusesc combustibil marea neagra

Se agită spiritele în Marea Neagră după ordinul lui Putin: Moscova spune că a împiedicat avioane britanice să intre în spaţiul aerian rusesc

Rusia a mobilizat joi două avioane de vânătoare Su-27 pentru a împiedica trei avioane militare britanice să intre în spaţiul aerian rusesc deasupra Mării Negre, afirmă Ministerul rus al Apărării, citat de Reuters, relatează News.ro.

Ministerul de la Moscova a precizat că avioanele de luptă ruseşti au fost trimise pentru a intercepta "trei ţinte aeriene" care se apropiau de graniţă şi le-a identificat ca fiind un avion de recunoaştere RC-135 şi două avioane de luptă Typhoon."Pe măsură ce avioanele de vânătoare ruseşti s-au apropiat, aeronavele militare străine s-au îndepărtat de frontiera de stat a Federaţiei Ruse", se arată într-un comunicat. Nu este clar cât de aproape s-au apropiat avioanele unul de celălalt, menţionează Reuters.

Marea Neagră a devenit un teatru din ce în ce mai important în războiul dintre Rusia şi Ucraina, care se apropie acum de sfârşitul celei de-a 20-a luni.

Context agitat la Marea Neagră

Preşedintele Vladimir Putin a declarat miercuri că a ordonat avioanelor ruseşti înarmate cu rachete hipersonice Kinjal să patruleze deasupra Mării Negre.

Rusia a raportat anterior o serie de incidente în care avioanele sale de vânătoare au fost chemate să intercepteze avioane militare din Norvegia, un alt membru NATO, deasupra Mării Barents.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.