Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se alege praful de Tesla: Acțiunile s-au prăbușit

tesla

Prețul acțiunilor Tesla a scăzut cu aproape 9% după ce producătorul de autovechicule electrice a avertizat asupra unei a profitului, după reducerea cu 31% a livrărilor de vehicule în primul trimestru al anului, potrivit BBC, scrie Mediafax.

Compania a invocat probleme în transporturile către Europa și China, unde a început să vândă, pentru prima data, automobilul „Model 3”.

Livrările totale au atins 63.000 de unități în primele trei luni ale anului, sub previziunile analiștilor. Tesla se așteaptă acum ca profiturile trimestriale să fie „afectate în mod negativ”.

Compania a întâmpinat probleme legate de transportul automobilelor în China în luna martie, după ce autoritățile vamale au suspendat eliberarea mărfurilor din cauza etichetelor greșite de pe anumite mașini.

Tesla a declarat că a livrat doar jumătate din numărul vehiculelor planificat până la 21 martie și că 10.600 de mașini se aflau încă „în tranzit”, la sfârșitul trimestrului.

Citește și: Codrin Ștefănescu s-a dat de gol: Ce-i pregătește PSD-ul lui Klaus Iohannis

Acțiunile producătorului auto au scăzut cu aproape 9%, la începutul ședinței de tranzacționare la New York, la 265,9 dolari fiecare.

Analiștii se așteptau ca Tesla să livreze 82.000 de vehicule în perioada cuprinsă între ianuarie și martie, estimările fiind ulterior reduse la 71.350 de unități.

În al patrulea trimestru, Tesla a livrat 90.700 de mașini.

Cu toate acestea, Model 3 este considerat a fi viitorul companiei Tesla. Este cea mai ieftină mașină a produsă de Tesla, iar compania construiește o fabrică în China, care va permite reducerea costurilor de transport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.