Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță primele candidaturi la Congresul PSD: un ministru important candidează pentru funcția de vicepreședinte

Agerpres
psd picioare

Se anunță primele candidaturi la Congresul PSD din data de 10 martie. Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Sibiu, Bogdan Trif, candidează pentru funcţia de vicepreşedinte al Partidului Social Democrat din România.

Citește și: SONDAJ - PSD se PRĂBUȘEȘTE: încrederea în Liviu Dragnea, la cote de avarie. PNL crește în opoziție(SOCIOPOL)

"În momentul în care am preluat conducerea organizaţiei PSD Sibiu, principalul meu obiectiv a fost să construiesc o echipă credibilă, puternică şi care să reprezinte o forţă pentru Partidul Social Democrat. Aşa s-a şi întâmplat: pentru prima dată PSD Sibiu a primit recunoaşterea la nivel naţional prin numirea a doi miniştri secretari de stat şi, tot în premieră pentru organizaţia noastră, am obţinut şi un portofoliu de ministru, respectiv cel al Turismului.

Este timpul pentru următorul pas pentru PSD Sibiu, aşa că am decis să candidez pentru funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional. Îmi doresc să fiu unul dintre liderii care va reprezenta Regiunea 7 Centru. Este o provocare atât pentru mine, cât şi pentru Organizaţia PSD Sibiu, care astfel mai urcă o treaptă în ierarhia organizaţiilor PSD din ţară. Sibiul începe să fie cu adevărat important pe harta politică.

Am convingerea că voi avea susţinerea majorităţii colegilor din Sibiu, Braşov, Mureş, Alba, Harghita şi Covasna, care vor decide prin vot direct alegerea liderilor Regiunii 7 Centru.", a declarat Bogdan Trif, Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Sibiu.

Conform ultimei decizii luate în cadrul Comitetului Executiv Naţional (CEX), fiecare regiune de dezvoltare a României va fi reprezentată în noua structură de conducere a PSD de câte doi vicepreşedinţi. Dintre cei doi lideri, unul trebuie să fie obligatoriu reprezentant al Organizaţiei de Femei. Prin această decizie se doreşte implicarea reprezentanţilor fiecărei zone a ţării în procesul decizional la nivel naţional şi implicarea activă a femeilor în luarea deciziilor politice din cadrul PSD.

Partidul Social Democrat promovează în mod constant femeile în procesul decizional al politicii, iar includerea acestora în noua structură de conducere demonstrează încă o dată acest lucru. Să nu uităm că România este reprezentată cu cinste în cele mai înalte foruri politice de către prima femeie din istoria României care a ajuns la conducerea Guvernului PSD, premierul Viorica Dăncilă.

Aşadar, Regiunea 7 Centru va reuni judeţele Sibiu, Braşov, Mureş, Alba, Harghita şi Covasna, ce urmează a fi reprezentate de doi vicepreşedinţi. Joi, în cadrul Comitetului Executiv Naţional vor fi validate propunerile de candidaturi ale vicepreşedinţilor venite din partea organizaţiilor judeţene, iar pe 10 martie, în cadrul Congresului Naţional al PSD vor fi organizate alegerile pentru funcţiile de vicepreşedinţi la nivel naţional. Pentru alegerea acestora, din fiecare regiune vor vota doar delegaţii organizaţiilor judeţene din zona respectivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.