Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță un nou 'RĂZBOI' în Vietman: Donald Trump şi Xi Jinping vor sta față în față

Donald Trump Xi Jinping

Preşedintele american Donald Trump şi omologul său chinez Xi Jinping ar putea avea o întrevedere în localitatea Da Nang din Vietnam, mai târziu în această lună, a declarat o sursă de informaţie pentru South China Morning Post, informează duminică dpa, potrivit Agerpres.

Cei doi preşedinţi intenţionează să aibă întâlnirea în 27-28 februarie, chiar înainte de termenul la care expiră armistiţiul din disputa comercială dintre ţările lor, în martie, informează presa din Hong Kong. 

Donald Trump a declarat săptămâna aceasta că aşteapă cu nerăbdare întrevederea cu Xi pentru a soluţiona disputa lor comercială. El a susţinut că liderul chinez i-a trimis o scrisoare în care îşi exprimă la rândul său dorinţa de a ajunge la un acord înainte de 1 martie.

Citește și: Klaus Iohannis, criticat din nou de PSD - Sondaj ironic pentru ultimii 5 ani: 'Ce a făcut la conducerea României?'/ 'Nu știu - 97%'

Cei doi preşedinţi au convenit la 1 decembrie asupra unui armistiţiu de 90 de zile în războiul lor comercial, în care SUA au impus taxe în valoare de 250 de miliarde de dolari asupra importurilor chineze, iar China a ripostat. 

O delegaţie comercială chineză condusă de vicepremierul Liu He s-a deplasat săptămâna aceasta la Washington pentru a continua negocierile. Ambele părţi s-au declarat optimiste după finalizarea discuţiilor. 

Donald Trump are de asemenea programată o întrevedere cu liderul nord-coreean Kim Jong Un mai târziu luna aceasta. Mai multe locaţii sunt luate în considerare pentru desfăşurarea întâlnirii, printre care Da Nang.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.