Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță urmări GRAVE după ancheta Trump-Rusia: Un juriu de TEMUT se va ocupa de investigații

www.romaniatv.net
Donald Trump Vladimir Putin

Procurorul special Robert Mueller a constituit un mare juriu la Washington în cadrul anchetei sale privind posibila ingerinţă rusă în alegerile prezidenţiale din SUA, a dezvăluit joi Wall Street Journal, semn că ancheta ar putea duce la eventuale urmăriri penale, potrivit France Presse. 

Ancheta procurorului Mueller, numit să asigure independenţa totală a investigaţiilor care vizează de asemenea o posibilă complicitate între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Moscova, "intră într-o nouă fază", a subliniat WSJ, care citează două surse anonime, scrie agerpres.ro.

Citește și: China nu se lasă! Ce armă pregătește pentru a se lua la trântă cu SUA

Marele juriu, format în "ultimele săptămâni", este un fel de Cameră de instrucţie compusă din cetăţeni care deliberează în secret cu uşile închise pentru a stabili dacă elementele prezentate de procuror pot duce la o inculpare. 

De fapt, constituirea acestui mare juriu îi va permite lui Robert Mueller, fost director FBI, să obţină documente, precum şi audieri sub jurământ.

Citește și: Perioadă nefastă! Cel mai mare furnizor de servicii de comunicații din România, atins la portofel


"Nu constituiţi un mare juriu decât cel puţin atunci când ancheta a scos în evidenţă elemente suficiente care reflectă o încălcare a cel puţin unei dispoziţii penale, dacă nu chiar a mai multora", a comentat Bradley Moss, avocat specializat în probleme de securitate naţională. 

Potrivit acestuia, este vorba de o "escaladare semnificativă a procesului" judiciar în cazul presupusei ingerinţe ruse.

Citește și: Vești nemaipomenite! Câte sute de kilometri de autostradă vor mai fi scoase la licitație în 2017

Donald Trump a negat întotdeauna categoric orice fel de complicitate cu Rusia în cadrul campaniei prezidenţiale din 2016 şi a calificat întregul caz, care afectează preşedinţia sa, drept o "vânătoare de vrăjitoare". 

Avocatul preşedintelui republican, Ty Cobb, a reacţionat, explicând: "Casa Albă este în favoarea oricărui lucru care poate accelera încheierea" acestui dosar. El a adăugat că executivul "cooperează pe deplin" cu serviciile procurorului Mueller.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu clarifică ceea ce a spus Tudose! Se mărește sau nu vârsta de pensionare


"Fostul director al FBI, James Comey, a spus în trei rânduri că preşedintele nu este vizat de anchetă şi nu avem niciun motiv să credem că aceasta s-a schimbat", a declarat la rândul său purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders. 

James Comey fusese destituit în luna mai de Donald Trump din cauza aceluiaşi dosar rusesc, a cărui investigare este în prezent supravegheată de Robert Mueller.

Citește și: Uluitor! Un înalt oficial al Consiliului European șterge pe jos cu Antena 3 și România TV .


Acesta investighează în paralel şi posibilele legături financiare între Donald Trump, asociaţii săi şi Rusia, potrivit CNN. 

Preşedintele american l-a avertizat în mod public pe procurorul special că aceasta ar putea constitui trecerea unei linii roşii, suscitând temerea unor observatori că el l-ar putea îndepărta pe Robert Mueller de la această anchetă tentaculară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.