Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță dezbatere pe bani grei: fostul ministru al Dezvoltării, scrisoare către actualul ministru

daniel suciu

Fostul ministru al Dezvoltării, Daniel Suciu, l-a invitat, luni, la o dezbatere ”unu la unu” pe succesorul său, Ion Ștefan, pentru a discuta punctual, printre altele, despre situația facturilor PNDL și viziunea acestuia despre Codul Finanțelor Publice Locale.

Citește și: Sondaj PNL: Klaus Iohannis are probleme în a convinge votanţii candidaţilor care nu au intrat în turul II (surse)

”Au trecut aproape două săptămâni de zile de când ați devenit ministru al lucrărilor publice și administrației publice. Ați avut deci timp suficient la dispoziție pentru a vă familiariza cu problematica din aria dumneavoastră de responsabilitate, dar și pentru a înțelege ce lucruri s-au făcut în perioada de dinaintea mandatului dumneavoastră. Am observat în același timp faptul că, de la învestirea în funcție a actualului guvern, premierul Ludovic Orban și diverși miniștri ai cabinetului au formulat acuzații cu privire la activitatea precedentului guvern. Consider în acest context că este în interesul cetățenilor ca toate problemele ridicate de guvernul din care faceți parte să fie clarificate în spațiul public – punctual și pe domenii de activitate”, a transmis Daniel Suciu.

El apreciază că acest lucru se poate face cel mai bine printr-o dezbatere față în față între actualul ministru și fostul ministru.

”Întrucât sunt diplomat și vă asigur că nu fug cu microfonul, vă invit deci, domnule ministru, la o dezbatere 1 la 1, care să aibă loc în ziua aleasă de dumneavoastră, la ora și locația care vă face să nu fiți emotiv, așa cum ați fost la audierile din Parlament. Sunt gata să discut cu dumneavoastră toate temele care privesc ministerul pe care acum îl conduceți și în special aceste lucruri despre care s-a vorbit recent în spațiul public: 
1. Situația facturilor restante pe PNDL, deoarece ați vehiculat o sumă care nu este conformă cu realitatea, iar transparența este un cuvânt care vă este drag.
2. Situația plăților aferente POR și viziunea dumneavoastră despre viitorul exercițiu financiar european, inclusiv relansarea axei 2.2, distribuirea rezervei de performanță și posibilitatea supracontactării pe anumite axe de succes.
3. Viziunea dumneavoastră despre Codul Finanțelor Publice Locale, având în vedere solicitările autorităților administrative.
4. Viziunea dumneavoastră despre bugetul ministerului pe anul viitor.
5. Orice temă pe care o considerați oportună și eu vă garantez că nu vă întreb de impozitul pe casă și grinda greșită. 
Îmi exprim speranța că veți accepta această invitație, dând dovadă de transparență în fața cetățenilor încă din primele zile de mandat. Vă rog să NU urmați exemplul domnului Klaus Iohannis, premierul de facto al guvernului din care faceți parte, care evită dezbaterile față în față, sfidându-i pe români. Mă puteți contacta personal oricând la numărul de telefon pe care îl aveți deja. Curaj, domnule ministru”, a conchis Suciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.