Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunţă execuţii în USR - Dan Barna nu îşi dă demisia, ci promite să-i reducă la tăcere pe criticii din partid/ VIDEO

barna ghinea

Oli Ardelean, fost vicepreședinte USR Ilfov, care a fost exclusă deoarece ar fi adus prejudicii de imagine partidului  prin denunţarea publică a unor derapaje din partid, face publică o înregistrare video cu Dan Barna şi Cristian Ghinea. În înregistrarea destinată membrilor USR, cei doi vorbesc despre colegii de partid care le cer demisia şi anunţă că, odată cu intrarea la guvernare, nu vor mai fi permise critici publice din partea unor membri de partid.

"Video cu Barna si Ghinea de acum 2 zile

min 8: iti dai demisia?

"Nu pot sa arunc partidul în aer pentru ca 2-3 colegi au supararile lor"

2-3 colegi? Vaai

Mai zice ca oricum va fi congres după fuziune prin mai deci de ce sa isi dea demisia? Ca și cum jumătate de an e irelevant.

min 31: "Ideea c-o sa intram la guvernare si ca ai noștri colegi ministri si secretari de stat vor trebui sa aiba pe agenda în fiecare zi cum se apara de atacurile propriilor noștri colegi din partid, asta n-o sa mai dureze și n-o sa se mai intample, adică vom intra într-o logica de disciplina foarte asumata si foarte clară.

Ideea ca avem ministri si vor fi atacati de noi înșine n-are cum sa functioneze pentru un partid care e la guvernare.

În romantismul opoziției, ok, puncte de vedere, opozitia interna nostaligica [..]

ce-a fost e istorie și experiența instituțională acumulata dar acum o data intrati la guvernare așteptarea, indiferent de rezultatul congresului și de cine va conduce acest partid, tot ce va depinde de mine și la orice moment va fi sa ne asigurăm că intrăm într-o logica de discplină și de respect pentru colegii noștri care vor munci în guvern"

Întrebare: "ai mai spus chestia asta o data ca gata, ordine si disciplina si nu s-a intamplat"

Barna: "S-a intamplat [nu se aude] ca sunt dictator și am dat sute de membri afara deși nu cred ca sunt 25 de toți care au fost excluși și toți pe foarte buna dreptate."

toți pe foarte buna dreptate?? Și nu numără decât excluderile aparent, suspendare 1 an care te împiedica sa candidezi (preferatul Diasporei pentru Senat, Emanuel Stoica) sau invalidări aiurea care iti fura o candidatura (Teohari, ce trebuia sa fie deputatul Diaspora) nu numără.

Ghinea ranjeste aici.

"Era un comentariu haios la care vreau sa ajung, primul pas era sa stergeti acel grup Poiana lui Iocan, Dane, tu ai butonul la chestia asta, tu ești owner, mi se pare fabulos ca de 3 ani stai si iti iei injuraturi pe un grup care este al tău, ia zis nu ne faci și nouă o bucurie sa dai delete la mizeria aia de grup? A rămas așa un fel de refugiu nebunilor"

Rad amandoi

Barna: "e o idee foarte buna, ma gandesc"

Ce e de reținut aici e ca Poiana a fost cerută în 2017 fix de Barna si Ghinea cand aveau, nefiind ei la conducere ci Nicusor, neavand o majoritate, cand aveau nevoie de un canal unde sa poată fi trimise mesaje tuturor membrilor, sa poată fi văzute critici, etc.

Atunci a fost ok, acum, după ce ei au acces la toate resursele si isi pot trimite doar varianta lor de "adevăr" prin newslettere sau pe grupuri extrem de cenzurate ca cel al lui Ghinea unde nu sunt acceptate critici la adresa conducerii.

PE la min 37 zic, ca ce, și în 2016 a fost un sondaj a lui Matei Păun care dădea USR la 19%.

Barna: "Acuma estimarea, gandeste-te daca atunci am fost de la 20 și am luat 8, acum am fost la 18 și am luat 16 adică suntem din ce în ce mai bine, se vede ca am invatat 4 ani politică"

(eu refuz aici sa cred ce argumente tampite aud)

Barna: “În toate interviurile am zis ca 17-18 e realist am luat 16%, ceea ce e un rezultat, repet, ne-am dublat scorul de acum 4 ani”

Mai zice de europarlamentare unde USR a avut 23% “și atunci au fost colegi care au marait”

POFTIM?

“E un drive în USR de constantă nemulțumire care și contează în a ne duce mai departe și a ne culca pe ureche”

Eu, Oli, nu pot decat sa rad, acum contează, mai înainte nemulțumiții erau sabotori, ok.

Întrebare din comentarii despre scorul din diaspora: “Dane, nu crezi ca excluderea lui Teohari a afectat asta”

Ghinea: “nu a fost exclus Teohari, nu a fost pe lista din motive procedural statutare ca sa zic așa, iar noi am castigat diaspora, lasa-ma sa cred ca nu am fi câștigat mai mult dacă era Teohari pe lista. Ideea asta ca Teohari este un VIP după care plange diaspora e ridicola”

Barna: “deși USRPLUS și-a confirmat victoria de acum 4 ani în diaspora, am ieșit pe locul 1, în continuare mi se reproseaza [...] Am castigat diaspora, orice comentariu sau reproș despre diaspora e subțire în momentul acesta”

Ghinea: “Diaspora a adus 10% din scorul partidului, după ce adusese 5% în 2016, adică ne-am mărit procentul”

La min 47 zice ca o sa reactioneze USR la golanelile eventuale ale celor pus în funcții din partid. De reținut și verificat dacă se și va intampla.

Par ok pe subiectul juramantului nu doar pe Biblie până începe Ghinea să abereze despre Florina Presadă care cică “a fost vedetă probabil pentru ultima zi în viața ei”

Min 52: Barna: “numărul colegilor care acceptă să se facă confetti in spațiul public scade și asta arată că ne maturizăm”

Evident că scade după sancțiuni pe orice..

După min 58 ramâne doar Ghinea, n-am mai ascultat", scrie Oli Ardelean pe Facebook.

Senatorul Florina Presadă a cerut luni demisia conducerii USR-PLUS, susținând că alianța a înregistrat un scor „dezastruos”: „Aroganța voastră și nepotismul ne-au adus aici”. Senatorul Florina Presadă a scris pe Facebook că rezultatele „dezastruoase” ar trebui să și le asume cei din conducerea prtidului: Barna, Năsui, Ghinea, Voiculescu „și cei care sunteți în gașcă”.

VIDEO AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.