Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță haos în Franța: protestatarii încearcă lovitura decisivă pentru Macron

reuters.com
protest franta

Sindicatele franceze vor organiza marţi a 14-a zi de proteste împotriva planurilor guvernului de a creşte vârsta de pensionare la 64 de ani, în ceea ce ar putea fi o ultimă încercare de a exercita presiuni asupra parlamentarilor pentru a renunţa la o lege care este deja în vigoare, transmite Reuters.

Decizia preşedintelui Emmanuel Macron de a forţa adoptarea reformei cu ajutorul unor puteri constituţionale speciale a provocat proteste furioase în această primăvară, dar problema a coborât încet pe agenda mediatică, ceea ce a îngreunat mobilizarea sindicatelor. "Protestele au loc de şase luni, este fără precedent", a declarat Sophie Binet, noul lider al sindicatului dur CGT, la BFM TV. "Există multă furie, dar şi oboseală", a mai spus ea, adăugând că greviştii resimţeau lipsa salariilor.

Macron revine timid în sondaje

Macron se bucură acum de o revenire timidă în sondajele de opinie, după ce a lansat o campanie de PR după adoptarea reformei, în urma căreia a străbătut ţara pentru a se confrunta cu furia publică, dar şi pentru a anunţa mari investiţii în noile tehnologii.

Între 400.000 şi 600.000 de persoane sunt aşteptate să participe la protestele din întreaga Franţă, au declarat autorităţile, ceea ce ar fi în scădere faţă de peste un milion de persoane care au participat la marşuri la începutul acestui an, la apogeul protestelor privind pensiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.