Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță HAOS total în prag de iarnă - Eliminarea subvenției la gigacalorie ar dubla sau chiar tripla întreținerea în București

Digi24
factura energie

România, aruncată în aer înaintea iernii. Se elimină subvenția la gigacalorie, scrie jurnalistul Radu Tudor pe blog.

„Ministrul Muncii Raluca Turcan a lansat o informație bombă: actualul Executiv vrea să fie eliminată subvenția la gigacalorie înaintea acestei ierni. Consecințele acestei decizii ar putea fi devastatoare: măriri între 80 și 300% ale costului întreținerii pentru cei care locuiesc la bloc. Potrivit unei estimări, întreținerea în această iarnă ar putea ajunge la 1000 de lei lunar pentru un apartament cu două camere dacă Guvernul decide să elimine subvenția la gigacalorie. Premierul Citu a confirmat și el la Ploiești că se ia în calcul eliminarea subvenției. 'Vom vedea', spus premierul întrebat dacă se va elimina”, scrie Radu Tudor pe blog.

Un semnal de alarmă în acest sens este tras și de avocatul Gheorghe Piperea, profesor de Drept comercial la Facultatea de Drept a Universității București.

„Ca urmare a legii consumatorului vulnerabil, subvenția generală pentru energia termică din București se elimină, ceea ce înseamnă o triplare a costului gigacaloriei. Vor mai primi subvenții (anemice și alea) doar 10% dintre bucureșteni. Nu mai e nevoie de apă caldă la duș. De fapt, cei care o așteptau pe 28 septembrie 2020 se vor ruga să nu mai vină deloc. Din ce să o mai plătească? Cei cu centrale de apartament sau de bloc nu au de ce să se bucure. Și prețul gazelor se dublează. Ca și energia electrică, de altfel. Se întâmplă lucruri fantastice pentru toți românii, care sunt din ce în ce mai fericiți”, scrie Piperea pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.