Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță negocieri intense - Stelian Ion vrea ca USR să înghită PLUS prin fuziune: 'Ponderea pe listele la parlamentare nu va fi jumătate-jumătate'

stelian ion

Stelian Ion a declarat, luni, că după ce USR-PLUS vor fuziona, noul partid ar trebui să se numească tot USR. El a adăugat că fuziunea nu va avea legătură cu lucrurile care țin de ponderea pe liste la alegerile parlamentare, care nu va fi jumătate-jumătate.

„Ideile principale pe care le-am promovat la ultimul Comitet Politic noi cei din USR au fost legate de păstrarea denumirii USR, care este cunoscută de toată lumea și mai ales de păstrarea cadrului statutar, a structurii Statutului, pentru că este foarte importantă cultura organizațională și ținem și la acest aspect”, a afirmat Stelian Ion, luni, la RFI.

Deputatul USR a adăugat că denumirea noii formațiuni va fi negociată de cele două partide.

SECRET ascuns 15 ani în ministerul lui Marcel Vela: Sute de polițiști, ȚEPUIȚI! Procese pe bandă rulantă pentru MAI

„În rest, sunt absolut convins că putem face fuziunea, că avem și forța și dorința să facem această fuziune. Din punctul meu de vedere, ar trebui să se numească USR, dar lucrurile astea vor face obiectul unor negocieri și eu sunt sigur că în cadrul acelor negocieri, vom lua cele mai bune decizii, pentru ca formațiunea să iasă mult mai puternică decât ambele partide separat. Și cred că vom înțelege și unii și alții ce plusuri, apropo de denumirea colegilor noștri, avem fiecare și ce atuuri avem, pe care trebuie să le subliniem și să le punem în valoare, pentru ca rezultatul să fie unul foarte-foarte bun”, a explicat Stelian Ion.

Stelian Ion: Ponderea pe listele la parlamentare între USR-PLUS nu va fi jumătate-jumătate

Deputatul USR a spus că ponderea pe pe listă pentru alegerile parlamentare între USR și PLUS nu va fi 50%-50%, însă aceste aspecte vor fi discutate de la caz la caz.

„Fuziunea se va face după alegerile parlamentare, deci nu va fi legată chestiunea fuziunii de cea a ponderii pe lista de parlamentare. Discuțiile astea se poartă de la caz la caz. La locale avem alianță politică și fiecare organizație județeană și locală va negocia pe plan local, în funcție și de structura filialelor și de oferta pe care o propune fiecare partid în parte, pentru a rezulta o listă cât mai bună. La parlamentare vom ține cont și de aceste aspecte, însă este clar că ponderea, din punctul nostru de vedere, nu va fi jumătate-jumătate, pentru că e o realitate pe care nu o putem nega, am avut niște rezultate de-a lungul acestor ani, sondajele nu pot fi ignorate cu desăvârșire, deci trebuie să ținem cont și de sondaje, de cum stă fiecare dintre cele două partide în sondaje, dar negocierile sunt mult mai ample și mai complicate de atât, nu va fi un calcul simplu, aritmetic”, a precizat Stelian Ion.

Zeci de școli închise în Capitală din cauza gripei! Anunțul Inspectoratului Școlar

El a adăugat că USR și PLUS a demonstrat că a depășit orgoliile și s-a unit „pentru un crez comun”.

„Ar trebui să se ia exemplu din alte zone politice și să se vadă că acolo unde există voință, se pot depăși anumite orgolii și anumite obstacole, pentru un crez comun. Noi am făcut lucrul ăsta deja, l-am demonstrat nu doar prin vorbe, ci și prin fapte, făcând alianța, ceea ce e o provocare să faci o astfel de alianță, pentru că vor exista nemulțumiri și de o parte și de alta, întotdeauna. Acum vom demonstra mai mult că suntem în stare să facem și o fuziune și lucrul ăsta nu va fi bine doar pentru noi, ci va fi bine și pentru România”, a conchis Stelian Ion.

Alianța USR-PLUS a transmis, sâmbătă, că cele două formațiuni se îndreaptă către fuziune, în cursul zilei de sâmbătă fiind deciși pașii necesari. Pregătirea procesului și condițiile de fuziune vor fi aprobate în congresele reunite ale celor două partide.

Cele două partide discută aceste aspecte și luni într-o ședință comună la Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.