Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță negocieri la sânge între PNL și USR-PLUS! Un deputat explică de ce alianța vrea Camera Deputaților: 'Proiectele noastre să nu fie blocate'

podul.ro
pnl usr

Deputatul USR de Buzău, Emanuel Ungureanu, a explicat de ce șefia Camerei Deputaților este atât de dorită, atât de PNL, cât și de USR-PLUS. Parlamentarul punctează faptul că promisiunile din campanie nu pot fi puse în practică dacă nu există și pârghiile necesare, acesta fiind și motivul disputelor.

Citește și: Bătălia pentru funcţii, neschimbată de peste 100 de ani - 'Cronica' negocierilor PNL-USR-PLUS-UDMR, făcută de I.L. Caragiale

„De când au debutat discuțiile pentru formarea coaliției de centru-drepta și pentru creionarea programului de guvernare, am fost acuzați că vizăm președinția Camerei Deputaților doar pentru a adăuga o funcție la palmares.

Adevărul este că, în actualul sistem de funcționare a Parlamentului, Camera Deputaților este Cameră decizională pe majoritatea domeniilor în care USR PLUS își propune să promoveze reforme importante pentru România. Lucru care se poate vedea foarte ușor prin parcurgerea Angajamentelor USR PLUS la guvernare (https://bit.ly/3gSq7pz), respectiv a Constituției și a Regulamentului Camerei Deputaților.

Camera Deputaților este Camera care decide definitiv, de exemplu, atât pe subiectul eliminării unor categorii de pensii speciale, cât și pe impozitarea celorlalte categorii de pensii speciale.

Reevaluarea tuturor modificărilor aduse Codului penal și Codului de procedură penală în epoca Dragnea, un alt angajament USR PLUS, nu poate nici ea să fie făcută complet și în timp util fără pârghiile din Camera Deputaților.

La fel, reducerea la 300 a numărului de parlamentari, revenirea la două tururi pentru alegerea primarilor și șefilor de consilii județene și reforma electorală.

Pentru reforme, NU pentru "ciolan"

Și în ceea ce privește reforma sistemului de Sănătate, reducerea birocrației, sprijinirea antreprenorilor și diferitele măsuri fiscale benefice, gen Zero taxe pe salariul minim, Camera Deputaților este decizională și avem tot interesul ca proiectele noastre să nu fie blocate ori modificate până la punctul în care nu mai răspund nevoilor actuale ale României.

Toate acestea și multe alte angajamente importante pentru USR PLUS nu pot fi îndeplinite dacă nu sunt asigurate și pârghiile parlamentare necesare. Iar noi, USR PLUS, avem de gând să ne ținem promisiunile făcute în fața românilor!”, a spus Emanuel Ungureanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.