Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunţă noi candidaturi la preşedinţia SUA

casa-alba:politico.com

Cel puţin doi influenţi senatori republicani, Marco Rubio şi Rand Paul, sunt aşteptaţi să îşi oficializeze în următoarele două săptămâni intenţiile pentru primarele alegerilor prezidenţiale din 2016, confirmând accelerarea calendarului electoral în luna aprilie, notează AFP.

Senatorul Marco Rubio, 43 de ani, a anunţat luni că va face o declaraţie pe 13 aprilie la Miami (Florida, sud-est), fără să ofere detalii despre conţinutul acesteia.

"Voi anunţa pe 13 aprilie ce voi face în legătură cu candidatura la preşedinţie sau Senat", a declarat Marco Rubio pe platoul canalului de televiziune Fox News.

Potrivit jurnalului Miami Herald, discursul său ar putea avea loc la simbolicul Freedom Tower, unde autorităţile americane au instalat între 1962 şi 1974 serviciul de primire a refugiaţilor cubanezi.

Marco Rubio este fiu de emigranţi cubanezi sosiţi la Miami la sfârşitul anilor 1950, o poveste de familie pe care o citează în repetate rânduri în discursurile sale. În ultimele luni, el şi-a înmulţit acţiunile şi declaraţiile care lasă să se întrevadă o posibilă intrare în cursa pentru Casa Albă, în pofida vârstei relativ tinere.

Mandatul său de senator de Florida se încheie în 2016 şi nu va putea candida în acelaşi timp pentru Casa Albă şi un nou mandat în Camera superioară a Congresului de la Washington.

Unul dintre adversarii săi, senatorul de Kentucky (centru-est) Rand Paul, 52 de ani, a convocat presa pe 7 aprilie la Louisville, în Kentucky, înaintea unui turneu de patru zile în cele patru state care vor vota primele la primarele din 2016: New Hampshire (nord-est), Carolina de Sud (sud-est), Iowa (centru) şi Nevada (vest).

El aproape a confirmat în declaraţii anterioare că va fi candidat şi o atacă cu regularitate pe Hillary Clinton.

Cei doi senatori republicani au fost aleşi în 2010 pe valul creat de mişcarea Tea Party şi reprezintă aripa conservatoare a partidului lor. Însă au puncte de vedere diferite în ce priveşte politica externă, Marco Rubio fiind adeptul unei puternice majorări a cheltuielilor militare, în timp ce Rand Paul a apărat istoric o linie mai izolaţionistă.

Până în prezent, numai senatorul Ted Cruz, reprezentant de marcă al Tea Party, şi-a anunţat oficial candidatura.

Jeb Bush şi Scott Walker, plasaţi mai bine în sondaje, nu au făcut încă pasul oficial, dar flirtează deschis cu candidatura.

În ce o priveşte pe democrata Hillary Clinton, nu a fost fixată nicio dată pentru anunţul candidaturii pe care mediile politic şi jurnalistic o consideră sigură, unele mass-media amintind despre o posibilă lansare în aprilie.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.