Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunţă noi PROTESTE de AMPLOARE la început de an şcolar. Sindicatele din învăţământ, nemulţumite

botosaninecenzurat.ro
proteste profesori

Sindicatele din învățământ sunt nemulțumite de salariile profesorilor, acestea amenințând cu proteste dacă nu vor primi un "răspuns ferm" din partea Guvernului Tudose până pe 25 septembrie, potrivit președintelui Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hăncescu, care a transmis un mesaj cu ocazia începerii anului școlar.

Citeşte şi: Ambasadorul Germaniei în România a iscat SCANDAL la Colegiul Goethe. Cum a fost SURPRINS acesta - FOTO

"Am fost amăgiți cu majorări de salarii, sporuri sau alte beneficii. Nu cerem ceva exagerat și am mai spus-o: în educație nu poți să faci performanță cu profesori care nu sunt plătiți corect. Guvernul trebuie să se gândească la un lucru: ce poate să transmită unor copii un profesor umilit? Așa cum a făcut de fiecare dată, FSLI va face tot posibilul ca nici actualii guvernanți să nu își bată joc de angajații din învățământ. Am trimis un ultimatum Guvernului Tudose și așteptăm, până pe 25 septembrie, un răspuns ferm. În caz contrar, începem protestele", se arată în mesajul liderului sindical remis, luni, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, România este țara din Uniunea Europeană care alocă cei mai puțini bani pentru educație, anume 248 de euro pe cap de locuitor, în condițiile în care media europeană este de 1.400 de euro.

"Este rușinos că astăzi nu avem o coerență în programele școlare, că sunt depășite de realitatea de pe piața muncii. Este grav că avem școli care se deschid, deși nu au avizul ISU. Este revoltător că un profesor debutant câștigă cât un muncitor necalificat.  În fața acestei situații, părinții și cadrele didactice trebuie să devină o echipă, pentru că interesul nostru comun sunt copiii. Pentru asta, trebuie să încetăm să mai punem presiune și pe părinți! Ei nu trebuie să mai aibă povara cumpărării auxiliarelor, cretă, să schimbe bănci sau să înlocuiască geamurile sparte, ca să nu le înghețe copiii în clase!", se mai spune în mesajul președintelui FSLI.

Citeşte şi: Trafic OPRIT pe A1 după ce un POLIŢIST a fost lovit de un TIR. Arafat:'E în stare CRITICĂ' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.