Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunţă o campanie-spectacol. Funar vrea să fie 'primul preşedinte român din ultimii 30 de ani': România are 'metale care nu există în tabelul lui Mendeleev'

ziuadecj.realitatea.net
funar

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Funar, va candida la alegerile prezidențiale din partea Partidului România Noastră. El propune valorificarea bogățiilor țării în favoarea românilor, nu a străinilor, transmite MEDIAFAX.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Partidului România Noastră, românii au șansa să aleagă primul președinte român al României din ultimii 30 de ani.

„Marea majoritate a cetățenilor români nu au fost informați și nu știu că toți președinții României, aleși în perioada 1990-2014, respectiv Ion Ilici Marcel Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu și Klaus Werner Iohannis, sunt alogeni. Cu toții au ascuns cu grijă adevărata lor origine etnică, a părinților și bunicilor. Toți au intrat de bunăvoie și au activat în Partidul Comunist Român. După lovitura de stat din decembrie 1989, cu toții s-au transformat în democrați capitaliști și au condamnat, doar în vorbe, Comunismul, dar nu și pe comuniștii din etnia lor. Se pare că unii dintre ei au fost colaboratori ai Securității, iar alții au grade mari în Serviciile Secrete străine. (...) Candidații anunțați, până acum, de partidele politice parlamentare pentru alegerile prezidențiale sunt cu toții alogeni. Stăpânii străini ai României, cei care organizează și controlează alegerile prezidențiale din noiembrie, au programat ca să le ofere, din nou, șansa românilor să aleagă un alogen în funcția de președinte al țării. Alegătorii români au șansa să aleagă pe primul președinte român al României, din ultimii 30 de ani, Gheorghe Funar, care propune valorificarea bogățiilor țării în folosul românilor, nu al străinilor”, se arată în documentul citat.

Gheorghe Funar a afirmat pe pagina de Facebook a formațiunii că Partidul România Noastră propune ca, la revizuirea Constituției, să se dezbată public și să se decidă de către poporul român cum trebuie valorificate bogățiile naturale aflate pe teritoriul țării noastre.

„Noi, românii, trăim în grădina Maicii Domnului, într-o țară extraordinar de frumoasă și foarte bogată în resurse naturale. Avem la Roșia Montană, în Munții Apuseni, metale care nu există în tabelul lui Mendeleev, dar pe lângă acestea avem și diamante și exploatarea lor încă nu a început și majoritatea românilor nu știu că avem diamante. Bunul Dumnezeu ne-a lăsat aproape toate bogățiile care există pe planeta Pământ și multe dintre ele în cantități uriașe. Din păcate, în acești ultimi 30 de ani, cei care s-au aflat în conducerea României au înstrăinat aceste bogății naturale, majoritatea le-au dat la străini, la firme străine, mai pe nimic, iar poporul român nu beneficiază de aproape nimic de pe seama acestor resurse. Partidul România Noastră propune ca, la revizuirea Constituției, să se prevadă că bogățiile naturale sunt monopol de stat, aparțin poporului român, și pot fi exploatate numai pe baza unor contracte de împărțire a producției în care să se prevadă că cel puțin 70% din producție aparține poporului român”, a spus Funar.

Potrivit acestuia, în munții de la Roșia Montană, valoarea metalelor rare și a zăcămintelor de aur și argint stabilită de specialiști depășește 10.000 de miliarde de euro.

„Banii intră în bugetul de stat iar din valoarea bogățiilor naturale extrase anual, 50% să se împartă cetățenilor născuți și care trăiesc în România și se virează în cont în fiecare an o sumă în funcție de valoarea producției obținute. Poporul român va ajunge un popor bogat, un popor fericit, iar pe baza acestor sume uriașe care pot fi obținute din valorificarea bogățiilor naturale se vor strânge fondurile necesare pentru a începe acțiunea de reindustrializare a României, de asigurare a locurilor de muncă pentru toți românii, astfel ca milioane de români alungați în lume să revină acasă”, a conchis candidatul Partidului România Noastră.

Gheorghe Funar a mai candidat pentru funcția de președinte al României în anul 1996 din partea PUNR, când a obținut 3,22% din voturi, și în anul 2014, ca independent, obținând 0,47%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.