Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță o surpriză majoră în Parlament: Conducerea TVR ar putea fi schimbată după doar o jumătate de an (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
Dan Turturică

Coaliția de guvernare ia în calcul demiterea conducerii TVR, după doar o jumătate de an de când a fost instalată. Informația, publicată inițial pe blogul inpolitics.ro, a fost confirmată de surse politice pentru stiripesurse.ro.

Parlamentul urmează să analizeze, până la finalul sesiunii de primăvară, raportul de activitate al TVR. Respingerea raportului atrage după sine demiterea conducerii televiziunii publice. Potrivit surselor politice, în această perioadă există discuții serioase despre nevoia schimbării conducerii TVR.

Printre nemulțumirile generate de conducerea TVR se numără o politică de angajări preferențiale și scăderea audiențelor. Mai mulți apropiați ai președintelui-director general Dan Turturică au fost instalați în funcții de conducere la TVR, fără ca experiența acestora să justifice mutările. În redacția de știri a TVR există o stare de conflict permanent, din cauza atitudinii noului șef. Alte concursuri au ridicat semne de întrebare în ultimele luni, iar o eventuală schimbare a conducerii ar putea duce și la concedierea celor aflați încă în perioada de probă.

Dan Turturică, fost șef online la Digi24 şi România Liberă, a fost numit în noiembrie 2021 preşedinte-director general al Televiziunii Publice, pentru un mandat de patru ani.

Potrvit Legii 41/1994, privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune, „raportul anual, împreună cu contul de execuție bugetară al fiecărei societăți, va fi depus până la data de 15 aprilie a anului următor și, cu avizul comisiilor pentru cultura, arta și mijloace de informare în masa, vor fi supuse dezbaterii și aprobării celor două Camere reunite”. „Respingerea de către Parlament a raportului anual atrage demiterea, de drept, a consiliului de administrație respectiv.”

Conducerea TVR a fost pusă într-o situație complicată și cu ocazia Eurovionului, când voturile României au fost anulate. Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, declara luni, într-un interviu pentru Europa Liberă, că „dacă se va dovedi că este ceva la noi, conducerea TVR trebuie să plece”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.