DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Se anunță restructurări masive la Poșta Română: Dispar 50% dintre posturile din administrația centrală

posta-romana.ro
Posta Romana

Poșta Română intenționează reducerea organigramei cu 481 de posturi în administrația centrală, circa 50% din total, potrivit unei scrisori semnate de directorul-adjunct Carmen Mirela Alecu, intrate în posesia Libertatea.

În februarie, Profit.ro a anunțat în premieră că, după 8 ani, Poșta Română, unul dintre cei mai mari angajatori locali, cu peste 25.000 de salariați, va disponibiliza în cursul acelui an cel puțin 21% din personalul funcțional-administrativ și cel de conducere. Șeful companiei de atunci, Horia Grigorescu, a transmis atunci o informare către toți directorii și le-a cerut, pe fondul necesității optimizării organizatorice, eficientizării activității, dar și al reducerii prestațiilor din ultimii ani, să propună lista posturilor care vor fi desființate.

Valentin Ștefan, directorul general al companiei, spune acum că societatea este în proces de eficientizare și că activitatea Poștei nu va fi perturbată de restructurări.

Directorul adjunct acuză că se fac presiuni asupra angajaților să plece voluntar în schimbul a 4-5 salarii compensatorii și că noua organigramă nu are un fundament real și corect, fiind realizată într-o totală lipsă de transparență. În luna mai, directorul Poștei Române, Valentin Ștefan declara că Posța Română desființează posturi, nu dă afară oameni, dar că probabil vor fi unii angajați care nu vor dori să își schimbe activitatea și vor fi concediați. El spune totodată că în companie se fac angajări și a precizat că peste salariile vor fi majorate prin sistem de bonusare, afirmând că sub 1.000 de angajați aveau venituri decente și peste 20.000 de angajați aveau salariul minim pe economie.

"Încercăm să reașezăm salariile pentru a crește veniturile tuturor”, a spus atunci directorul. Directorul Poștei Române afirma că ”este nevoie de o schimbare administrativă în cadrul companiei, să se mute de la o structură de control către una de suport pentru operațional, să se pună mai mult acces pe interacțiunea cu clientul și, în al doilea rând, să se tehnologizeze”. ”Trebuie să investim în angajații noștri, ceea ce înseamnă măriri de salarii, condiții de lucru mai bune, de la salarii crescute, venituri crescute, la uniforme sau orice altceva ce ține de locul de muncă”, a precizat Ștefan.

Directorul Poștei Române a mai spus că numărul de salariați trebuie să se ajusteze în funcție de nevoile companiei, dar fără concedieri sau schimbări bruște de personal. Întrebat dacă vor fi totuși disponibilizări, Valentin Ștefan a arătat că Poșta Română are nevoie de angajați. ”Avem nevoie de forță de muncă, angajăm oameni, cine vrea să lucreze, poate să vină, este nevoie”, a arătat el, precizând că ”sunt unele structuri în cadrul administrației centrale de care compania nu mai are nevoie, și aceștia vor avea posibilitatea să își desfășoare activitatea în operațional.

”Posța Română desființează posturi, nu dă afară oameni, probabil vor fi unii angajați care nu vor dori să își schimbe activitatea și vor fi concediați. Avem mai multe direcții care vor fi comasate, posturile de conducere se vor schimba, vor fi mai puțini șefi, asta ne dorim, debirocratizare, folosirea tehnologiei mai mult”, a mai spus Stefan.

Despre poștași, directorul a arătat că au un număr mare de angajați, în operațional, cu salariul minim sau puțin peste.

”Ne dorim să aibă salarii mai bune, să fie mai productivi. O să încercăm să îi ajutăm să își crească veniturile, prin sistem de bonusare, să primească parte din profitul Poștei Române”, a spus Valentin Ștefan. El a mai afirmat că Poșta va renova oficiile poștale, peste 200 urmând să fie renovate anul acesta. ”Încercăm să cumpărăm uniforme pentru angajații noștri, pare mărunt, dar e importtant să aibă acest simbol, al uniformei”, a spus directorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.