Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunţă REŢINERI masive la DNA. Procurorii intră în majorările salariale (surse)

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Procurorii DNA urmează să audieze luni mai multe persoane, în dosarul privind decontări ilegale de la CASMB, au precizat surse judiciare pentru STIRIPESURSE.RO. Potrivit surselor citate, ar fi vorba de 19 persoane care ar urma să se prezinte în faţa anchetatorilor, fiind posibile mai multe reţineri.

Surse judiciare au precizat că procurorii ar extinde cercetările şi în cazul altor persoane, dar şi pentru noi fapte. Conform surselor, fonduri din Sănătate ar fi fost fraudate pentru a fi utilizate preferenţial în interes privat, dar şi politic, în sensul acoperirii unor majorări salariale.

Vezi şi: Guvernul ia în calcul o nouă amânare a 'revoluţiei fiscale' (surse)

"Este vorba despre fraudă la fondurile sănătăţii, care erau utilizate preferenţial în inters privat şi deturnare a unor fonduri pentru a acoperi majorări salariale. Este afectată practic sănătatea oamenilor pentru interesul politic de a îndeplini promisiuni de majorări", precizează sursele juridice.

În acest dosar, în care s-au făcut percheziţii la sfârşitul lunii august, sunt acuzaţi şi foşti şefi de la CNAS şi CASMB.

Procurorii arătau că în cauză există date şi probe că, prin activităţile infracţionale desfăşurate de inculpaţi, bugetul CASMB a fost păgubit cu 13.189.553,76 lei (aproximativ 3 milioane de euro).

Concret, arată anchetatorii, în perioada ianuarie 2016 - august 2017, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, prin care sume de bani în valoare totală de 13.189.553,76 lei din fondurile Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti ar fi fost fraudate prin decontarea nelegală a unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu fictive, inclusiv pe baza unor dosare medicale întocmite în fals, cu implicarea unor funcţionari din cadrul CASMB, sub protecţia unor persoane din conducerea instituţiei, dar şi din conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.