Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunţă schimbări masive după raportul despre Clubul Colectiv

colectiv

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat că după redactarea raportului Corpului de control al premierului privind intervenţia la clubul Colectiv se vor opera mai multe schimbări de procedură dar şi legislative.

"Acest raport, împreună cu rapoartele de management intern pe care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) le-a făcut la începutul anului şi care sunt pe masa premierului, toate aceste documente vor constitui baza pentru modificările legislative necesare sau procedurale, obligatorii, care decurg toate din aceste rapoarte şi care vor fi făcute în cel mai scurt timp. E clar că e nevoie de modificări procedurale, dincolo de orice altceva, şi s-ar putea să fie nevoie de modificări legislative şi aceste lucruri vor fi evaluate în perioada imediat următoare. Aceste rapoarte nu duc la vinovăţii personale. (...) Dacă schimbările procedurale vor indica schimbări şi de competenţe se poate lua în calcul şi acest lucru", a explicat Suciu, într-un briefing la Palatul Victoria.

Întrebat dacă Guvernul va aloca fonduri suplimentare pentru baza materială a forţelor de intervenţie, Dan Suciu a spus că acest lucru nu este posibil până la jumătatea anului, ci trebuie aşteptată o viitoare rectificare bugetară. Referitor la existenţa unei discuţii între premierul Dacian Cioloş şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, după apariţia raportului, Suciu a susţinut că cei doi au discutat despre Colectiv "nu după raport" şi că o vor face şi în perioada următoare. "Au fost discuţii, evident, pe subiectul respectiv, nu după raport, dar vor fi şi după raport, pentru că se vor aşeza factorii decidenţi la o masă cu toate aceste propuneri de modificare de proceduri pe care le luăm în calcul şi paşii necesari. Evident că va fi şi o consultare suplimentară faţă de cele deja existente până la acest moment", a susţinut purtătorul de cuvânt al Executivului.

Intervenţia de urgenţă în urma incendiului de la clubul Colectiv, din seara de 30 octombrie 2015, a fost în mare parte o acţiune necoordonată, cu elemente de improvizaţie a autorităţilor, se arată într-o sinteză a raportului Corpului de control al premierului privind intervenţia de urgenţă la incendiul din clubul bucureştean. Potrivit documentului, absenţa coordonării a fost generată în principal de: "lipsa de exerciţii în caz de urgenţe majore, neconcordanţe în legislaţie şi baza materială deficitară", anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.