Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță un Crăciun sobru - Fără săruturi, îmbrățișări și cine festive mari în Italia

mos craciun

Autoritățile din Italia urmează să decidă noi restricții sau relaxarea lor din 3 decembrie. Regiunile își vor putea schimba „culoarea” – adică gradul de risc, magazinele ar urma să rămână deschise până la 22.00. Cert este că va fi un Crăciun sobru, fără săruturi, îmbrățișări și cine festive mari.

Ipoteza studiată de guvern prevede deschiderea magazinelor de la 9 la 22, deschiderea centrelor comerciale la sfârșit de săptămână, a restaurantelor seara în toate zonele Italiei, cu excepția celor roșii.

Toate acestea numai în cazul în care curba epidemiologică continuă să scadă.

În zonele roșii, semnalele sunt încurajatoare, rata de transmitere a virusului scade. Mai trebuie ca și spitalele să iasă din momentul critic. Acesta este motivul pentru care până în 3 decembrie nu va exista nicio relaxare, scrie Corriere della Sera.

În ce privește magazinele, autoritățile vor să ofere cetățenilor timp pentru a face cumpărături înainte de Crăciun. Dacă se menține tendința ultimelor zile, magazinele ar putea rămâne deschise până la ora 22. Începând cu 3 decembrie, centrele comerciale vor fi redeschise și sâmbăta, duminica și alte sărbători.

Reacția lui Ludovic Orban, ecou în presa internațională: 'România apără UE după veto-ul Ungariei și Poloniei'

De asemenea, obiectivul este redeschiderea seara a barurilor și a restaurantelor, cu respectarea strictă a regulilor: limita de patru locuri la masă, obligația de a purta masca la plecare, menținerea distanței în timpul consumației.

Este evident că, odată cu relaxarea măsurilor, interdicția de a ieși din case după ora 22.00 nu ar mai avea sens. Măsurile discutate acum vizează interdicția de la ora 23:00 sau chiar miezul nopții.

Pe de altă parte, se pare că se va menține interdicția intrării și ieșirii din regiunile roșii și portocalii ale Italiei, pentru a nu se repeta adunările și excursiile care au avut loc în vară.

Interdicția adunărilor în aer liber și în interior va rămâne în vigoare, la fel și interdicția de a organiza petreceri mari. De asemenea, pare foarte probabil ca sălile de sport să rămână închise.

Premierul Giuseppe Conte nu promite nimic legat de relaxarea restricțiilor, însă descrie Crăciunul „mai sobru”. Pe de altă parte, Conte speră că în timpul sărbătorilor „economia se va putea dezvolta, se vor putea face cumpărături și se vor oferi cadouri”, însă spune că nimeni nu trebuie să își facă iluzii, deoarece acest Crăciun nu va semăna cu cele din trecut: „Săruturile, îmbrățișările, sărbătorile și cinele numeroase sunt de neconceput, indiferent de rata de infectare”.

„O săptămână de petreceri ar însemna să plătim cu creșterea bruscă a curbei în ianuarie și nu ne putem permite așa ceva”, a spus Conte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.