Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță un război de proporții în Afganistan: talibanii pregătesc contra-ofesnsiva în provincia Panjshir, pe care nu o controlează

TOLO.news
talibani

Talibanii nu au reuşit să cucerească tot Afganistanul. Provincia Panjshir, o importantă zonă strategică, nu a fost ocupată de aceștia. Rebelii şi-au organizat rezistenţa în zonă şi pregătesc contra-ofensiva, relatează Mediafax.

Ali Maisam Nazary este directorul relaţiilor externe pentru Frontul Naţional de Rezistenţă din Afganistan (NRF), o alianţă militară anti-talibană care a înfiinţat recent un guvern paralel ca răspuns la preluarea puterii de către talibani.

Nazary susţine că noii conducători ai ţării „nu sunt victorioşi” în provincia Panjshir din nord-estul Afganistanului şi că „rezistenţa continuă” în ciuda propagandei talibane, care a omis să admită că NRF controlează de fapt „mai mult de jumătate” din teritoriul provinciei.

Ahmad Massoud, liderul NRF se află încă în ţară şi nu intenţionează să părăsească Afganistanul până când nu va obţine eliberarea poporului şi victoria în faţa forţelor talibane. Acesta este fiul legendarului strateg militar şi fost ministru al apărării, Ahmad Shah Massoud. „Talibanii nu pot reprezenta poporul din Afganistan şi oamenii din Afganistan nu vor ca talibanii să-i reprezinte”, a concluzionat Nazary pentru FRANCE 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.