Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se aprinde SCANDALUL dintre Franța și SUA: Emmanuel Macron îl UMILEȘTE pe Donald Trump și și-a pus purtătorul de cuvânt să îi răspundă

NYMag
macron trump

Benjamin Griveaux, purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, l-a criticat pe preşedintele american, Donald Trump, pentru că a arătat „o lipsă de bun-simţ” când l-a atacat pe preşedintele francez, Emmanuel Macron, chiar de comemorarea atacurilor teroriste din 2015 de la Paris, scrie The Guardian, conform news.ro

Întrebat fiind miercuri de postările lui Trump de pe Twitter, Griveaux a declarat: „Ieri a fost 13 noiembrie. Comemoram uciderea a 130 dintre cetăţenii noştri, aşa că voi răspunde în engleză: Ar fi fost potrivit bunul-simţ”.

Atacul lui Trump a fost bazat pe o aparentă interpretare greşită a unui interviu acordat de Macron pentru postul de radio Europe 1, în care cerea crearea unei armate a Europei pentru ca întreg continentul să se poată apăra „fără să se bazeze pe Statele Unite”.

Deşi Macron i-a transmis lui Trump că a fost vorba de o interpretare greşită, liderul american a ignorat acest lucru şi a scris cinci postări pe Twitter în care a vorbit despre popularitatea scăzută a omologului său francez, rata şomajului în Franţa, taxele pentru vinurile americane şi prestaţia Franţei în Al Doilea Război Mondial. „Francezii începuseră să vorbească germană când Statele Unite au venit”, a declarat Trump, făcând referire la ocuparea Franţei de către Germania nazistă în Al Doilea Război Mondial. În ultima sa postare, el a scris: „Faceţi Franţa grozavă din nou!”.

Palatul Elysee nu a comentat atacurile de pe Twitter, dar Griveaux a declarat că Macron „a făcut referire” pe scurt la acest lucru în timpul întâlnirii săptămânale a Consiliului de miniştri. El a declarat că preşedintele francez „a repetat ce i-a transmis deja unei instituţii importante de presă din SUA, şi anume că diplomaţia nu ar trebui să aibă loc pe Twitter, ci în discuţii bilaterale”. Griveaux a declarat că Macron speră că Franţa „poate avea relaţii sincere cu un aliat istoric”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.