Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se apropie data Congresului al deputaților de la Tiraspol. Igor Grosu: Nu există niciun pericol de escaladare sau destabilizare a situației

PAS
Igor Grosu PAS

Nu există pericole de escaladare și destabilizare a situației. Asigurările sunt date de președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, în contextul așa zisului Congres al deputaților din regiunea transnistreană, care va avea loc miercuri, la Tiraspol. Igor Grosu spune că prin diseminarea informațiilor privind o eventuală solicitare de acceptare a regiunii în componența Rusiei, separatiștii doresc să inducă o stare de panică în societate, notează stiripesurse.md.

Nu există niciun pericol de escaladare sau destabilizare a situației. Mai curând este o campanie prin care se încearcă isterizarea societății în jurul acestui eveniment de la Tiraspol, eveniment pus la cale de cei din stânga Nistrului și de cei de la Kremlin. Nu vedem pericole de destabilizare, urmărim foarte atent. Va fi un eveniment propagandistic în timpul căruia cei de la Tiraspol vor spune cât de mult îl iubesc pe Țar și poate, pe lângă gazul pe care-l consumă pe gratis, ceva o să le mai pice. Chemăm oamenii la calm, dacă va fi nevoie, vom interveni și vom comunica cetățenilor. Mesajul nostru pentru cei din stânga Nistrului este că încet-încet trebuie să respecte legile Republicii Moldova, să activeze după reguli unice, corecte, să plătească taxe și, nu în ultimul rând, să beneficieze de toate acordurile internaționale, inclusiv de Acordul de Liber Schimb al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană”, a spus Igor Grosu.

Retorica privind o eventuală solicitare a Tiraspolului de acceptare a regiunii în componența Federației Ruse are loc după ce liderii separatiști au acuzat în repetate rânduri Chișinăul de presiuni economice. Acuzațiile au loc în contextul intrării în vigoare a prevederilor noului Cod Vamal, care obligă agenții economici din regiune să achite taxe în bugetul de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.