Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se apropie lovitura fatală: Statul Islamic a suferit o grea pierdere

teroristi jihadisti statul islamic

Combatanţii alianţei arabo-kurde au intrat joi în Minbej, bastion al grupării Stat Islamic (SI) în nordul Siriei, unde se confruntă în violente lupte de stradă cu jihadiştii, a anunţat organizaţia neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP.

Membri ai Forţelor Democratice Siriene (FDS) au reuşit să pătrundă în oraş sub acoperirea raidurilor efectuate de aviaţia coaliţiei internaţionale condusă de SUA, după ce au asediat timp de mai multe zile acest fief al SI, pe care încearcă să-l cucerească din 31 mai, adaugă organizaţia neguvernamentală.

Citește și: Proorocire ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE despre România: Vine URGIA

"Combatanţi ai FDS au intrat în Minbej dinspre sud, sub acoperirea raidurilor coaliţiei", a declarat, pentru AFP, Rami Abdel Rahman, directorul OSDO, cu sediul la Londra şi care se bazează pe o vastă reţea de surse de informaţie şi de militanţi peste tot în Siria.

El a relatat despre "lupte de stradă feroce între imobile", precizând că doi membri ai FDS au murit în explozia unei mine în una dintre locuinţele din acest oraş situat în provincia Alep.

Citește și: Moise nu mai desparte marea, desparte societatea

Potrivit lui Rami Abdel Rahman, FDS au reuşit să forţeze apărarea SI în Minbej la câteva ore după ce au cucerit un sat de la periferia sud-vestică a oraşului. Însă, a adăugat el, "avansarea lor va fi încetinită de minele şi încărcăturile explozibile împrăştiate de jihadişti pentru a încerca să împiedice pierderea oraşului".

Combatanţii FDS au asediat Minbej de zece zile, însă erau frânate de atacurile sinucigaşe ale SI. Jihadiştii controlează din 2014 acest oraş, răscruce importantă pe drumul de realimentare al jihadiştilor dintre frontiera turcă şi Raqa, de facto capitala SI în Siria, situată mai la est, scrie agerpres.ro.

Citește și: Alerta! Situatia medicamentelor este “echivalentă cu o catastrofă”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.