Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se ascut săbiile în R.Moldova. Iurie Leancă nu renunţă la candidatură

Iurie Leancă, candidat PPEM pentru președinția republicii Moldova a anunțat că rămâne în competiție și nu se va retrage , așa cum s-a speculat ieri. Leancă a făcut un apel către electorat să îl susțină în construcția unei alternative politice și să evite o victorie a lui Igor Dodon, candidatul pro-rus din primul tur.

"Evenimentele din ultimele zile au creat o situație de-a dreptul dramatică. În acest moment, există un pericol uriaș pentru Moldova. Acum, la această oră, nimeni nu mai poate să prevadă evoluția rezultatelor electorale. Votanții nu sunt roboți pe care îi trimiți la vot și le spui cu cine să voteze. Alegătorii își aleg singuri opțiunea de vot, indiferent de recomandările liderilor de partid. Domnul Dodon beneficiază de un electorat extrem de loial care va ieși masiv la vot și, de aceea, există riscul ca dânsul să câștige din primul tur, dacă vor mai fi retrageri din cursa electorală.Drept urmare, am decis să rămân în cursă. Am decis să continui să mă bat pentru viitorul Moldovei."

SCANDAL în R.Moldova. Maia Sandu îi cere lui Mihai Ghimpu să se retragă din cursa electorală

În cursul zilei de iei a avut loc o discuție în cadrul PPEM în care s-a analizat ieșirea lui Iurie Leancă, din cursa electorală.

Leancă anunţase miercuri, în cadrul unui scurt briefing de presă, că în urma consultărilor avute cu membrii partidului său în teritoriu şi mai ales după anunţul democratului Marian Lupu de a se retrage din cursa pentru preşedinţia republicii, s-a decis că PPEM are nevoie "de mai mult timp" pentru a lua o hotărâre în ceea ce priveşte o eventuală retragere a sa din cursa prezidenţială. 

"Recunosc că urma să-mi anunţ retragerea din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu, dar când am vazut reacţia Maiei Sandu la anunţul Partidului Democrat, am înţeles că ea nu a făcut altceva decât să-i pună în braţe lui Dodon pe toţi votanţii PDM' (Partidul Democrat din Moldova), a explicat Iurie Leancă, care are puţine şanse să ajungă în turul doi, conform sondajelor, relatează agerpres.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.