Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se caută soluţii după decizia CCR - Discuţii Iohannis-Orban la Cotroceni (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis Ludovic Orban Iohannis Orban

Decizia prin care Curtea Constituţională a constatat că Ludovic Orban a fost propus pentru funcţia de prim-ministru cu încălcarea prevederilor constituţionale dă peste cap planurile PNL şi ale preşedintelui Iohannis pentru anticipate. Marţi, la ora 14.00, Klaus Iohannis şi Ludovic Orban vor avea o întâlnire la Palatul Cotroceni, pentru a stabili strategia pentru următoarea perioadă, au precizat surse politice pentru STIRIPESURSE.RO.

Curtea Constituțională a stabilit, luni, că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament din cauza desemnării lui Ludovic Orban în funcția de premier de către șeful statului Klaus Iohannis. Prin urmare, președintele Klaus Iohannis va proceda la desemnarea unei alte persoane pentru funcția de prim-ministru, au adăugat sursele citate.

Problema nu este faptul că preşedintele Iohannis l-a nominalizat pe Ludovic Orban, care tocmai fusese demis, ci faptul că preşedintele Iohannis a desemnat un premier care nu avea susţinere parlamentară, cu scopul declarat de a fi respins de Parlament, ceea ce reprezintă o forţare a prevederilor constituţionale.

Ulterior, într-o conferinţă de presă, Klaus Iohannis a declarat că şansele pentru organizarea alegerilor anticipate au scăzut sub 50%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.