Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se caută un chelner – OPINIE

sah strategie surse

Nu mare mi-a fost mirarea când am văzut, în urmă cu două zile, deschiderea de jurnal de la o televiziune cu pretenții, dar cu un rating subunitar, în care subiectul știrii era demisia unei foste chelnerițe care ajunsese, printr-o minune românească liberală, inginer la ape. Asta, în ziua în care fostul premier, acum al treilea om în stat din poziția de președinte al Camerei Deputaților, inginer la bază, anunța o țară întreagă că pensionarii nu vor primi nici măcar un leu în plus, studenții rămân fără călătoriile nelimitate pe calea ferată, copiii nu își mai primesc alocațiile date de lege, profesorii rămân tot fără salarii mărite, tichetele de vacanță devine amintire și multe alte tăieri.

Logic, mirarea mi-a dispărut în scurt timp pentru că nu eu le fac sumarul unor foști colegi de televiziune în țara în care un inginer ajunge premier și apoi șeful deputaților, iar o absolventă de chimie, cu trecut de chelneriță, este ”cadorisită” cu un ”job” de inginer pe la Apele Române.

Așa mi-am dat seama că România are nevoie de chelneri. Dacă inginerii ne-au plecat, măcar chelnerii să se ocupe de ape. Fie cele de pe mese, fie de cele din albiile râurilor, când sunt restaurantele sunt închise din cauza virușilor chinezești.

Un viitor chelner, poate chiar chelneriță, va schimba, cred, în doar câteva zile, mesele. În loc de vreun bar, norocosul va ajunge să fie demnitar al statului român. La CNA sunt disponibile vreo două locuri, așa că e un loc numai bun pentru un liberal autentic. Klaus Iohannis sigur va superviza mutarea, din Palatul său.

Ce poți pune, de exemplu, în locul unui personaj care a reușit, în instituția sa, să fie la baza a 60% din amenzile date de CNA în singurul mandat de 6 ani în forul de reglementare a audovizualului? Liberalii sigur au pitit vreun chelner pe undeva, numai bun pentru a-l înlocui pe Radu Herjeu.

Mă despart multe de Radu Herjeu, din ceea ce am reușit să întrezăresc în postările sale de pe Facebook, acolo unde nu este doar o prezență cerebrală, ci și constant verticală. Însă, nu ai cum să nu te întrebi, cum se poate ca un om care, așa cum scriam mai sus, a stat la baza a peste jumătate din amenziile date de CNA radiourilor și televiziunilor, care a izbutit să modifice, pe ici pe colo, în locurile esențiale ar zice unii, Codul Audiovizualului, și a devenit spaima unora dintre cei mai ”slobozi” realizatori din televiziuni și radiouri să nu fie propus, de cei care se autoproclamă salvatorii țării, pentru un nou mandat? Răspunsul, din fericire, îl vom vedea curând. Să sperăm că nu va fi tot un chelner, ca la Ape.

P.S. Că nu s-o găsi vreun chelner destoinic, sigur un depanator radio-tv au liberalii între specialiștii lor, ca să fie cât de cât apropiat de domeniu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.