Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se cer demisii în Moldova după moarte mai multor persoane din cauza furtunii de zăpadă din week-end

Guvernul Republicii Moldova
Moldova zapada

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), de opoziție, a cerut demisia oficialilor guvernamentali, care au permis moartea oamenilor în timpul viscolului care a lovit republica, relateaza TASS preluat de Rador Radio România.

"Guvernul nu a putut să asigure pregătirea corespunzătoare pentru ninsori. Au existat victime: două persoane au murit, zeci au fost rănite, degerături și alte forme de răni. Având în vedere toate cele de mai sus, Partidul Socialiştilor cere demisia imediată a ministrului moldovean al infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, precum și a șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne, Alexandru Oprea" - se afirmă într-un mesaj publicat pe canalul Telegram al partidului.

Socialiștii au subliniat în declarația lor că, în ciuda avertismentelor meteorologilor cu privire la furtuna de zăpadă iminentă, autoritățile nu au luat niciun fel de măsuri pregătitoare.

"O indignare separată este stârnită de faptul că nu a existat nicio singură reacție a conducerii Republicii Moldova, precum și a Comisiei pentru Situații de Urgență. Aparent, Comisia este convocată doar în cazul achizițiilor de gaze naturale la cele mai mari prețuri de pe piață, eliminarea concurenților electorali individuali din cursa electorală și la închiderea a 12 canale de televiziune și a câteva zeci de portaluri de știri" - se subliniază în comunicat.

După cum s-a aflat pe 27 noiembrie, în timpul acţiunilor de salvare, au fost descoperite cadavrele a patru persoane care au murit în blocajele de zăpadă. Două dintre acestea ar fi murit intoxicaţi cu monoxid de carbon într-o mașină blocată de zăpadă, alți doi bărbați înghețați au fost găsiți pe marginea drumurilor în timpul deszăpezirii.

Menţionăm că vânturi puternice și ninsori au lovit, duminică, sudul Republicii Moldova. Drept urmare, traficul pe drumuri a fost blocat și peste două sute de localităţi au fost afectate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.